Geçenlerde annemin verdiği, yarım paket maş fasulyesini pişirdim. İlk denememdi ve nasıl pişirileceğine dair hiç bir fikrim yoktu. Olsa olsa kuru börülce gibi pişer dedim.
Yarım paketin tamamını, kendimce uygun bulduğum büyüklükte bir tencereye koyup haşlamaya başladım. O kadar sert görünüyorlar ki bu ancak yarına pişer diye düşünüyordum.
Ben başka bir işle uğraşırken, meğer onlar şişmişler, pişmişler ve tencereden taşmaya meyletmişler.
Daha büyük bir tencereye aldım, soğanlarını kavurana kadar azcık daha pişsinler dedim, ama hata etmişim. Ben soğanı daha kavuramadan, hepsi çorba kıvamına gelmişlerdi.
Yeni bir yemek deneyecekken hayallerimin suya düşmesine aldırmadan, soğanı salçasını ekledim. O gece çorbamsı yemek halinde yendi. Neyse tadı fena değilmiş
Ertesi gün nerde hata yaptım diye internetten maş fasulyesi tariflerine baktım. Ama hep çorba tarifi vermişlerdi.