Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tener
Üniversitede okuyan , ve yalnız yaşayan gençler için sağlıklı , pratik tarifler.
|
Tupinel Yumurta
beyaz kabuklu yumurta
kurusoğan kabuğu
kuru safran otu
değişik renkte çiçek polenleri
- soğankabuğu ve renk verici polenler, otlar ayrı ayrı kaplarda kaynatılır; elimizde farklı renklerde kaynar su olacak.
- kim hangi renk istiyorsa, yumurtanın tepesi topluiğneyle delinerek kaynar suya kaşıkla bırakılır.
- 3 dakikada kayısı olacağı unutulmamalıdır. kabuk renk değiştirdiğinde çıkarılıp, kabuğu soyulmadan önce sevinilir ve yumurta avuçlarınızın içerisinde sevilir, sonra yüze sürülür; ancak yumurta öpülmez; yoksa dudaklarınız tavuk totosu gibi olur.
- hiç yemeyceğiniz varsa da yumurta soyulup, ekmek veya yufka arasına sarılıp, yaş nane ve soğan, tuz konularak yenilir.
Yumurtayı illaki değişik bir şekilde yemek, bir seramoni yaşamak istiyorsanız, siz de anneannemim ve annemin bize yaptıklarını uygulayabilirsiniz.
Sevgiler