Hemen bildiğim tarifi yazayım Sayın Malina
Malzemeler;
Kuşbaşı et,nohut,soğan, zeytinyağı (**** margarin tercihe bağlı), salça, firik, bulgur, tuz...
Yapılışı;
Bir gece önceden ıslattığınız nohut ve et su konularak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bu arada soğanları ince ince doğrayıp kızgın yağda sararıncaya kadar kavururuz. Soğanların içine bir kaşık salça katıp biraz ateşte çevirdikten sonra pişirdiğimiz nohutlu et suyuna ilave ederiz. Bir 10-15 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra, içine firiği ve bulguru katarız ve pilav gibi kısık ateşte pişmeye bırakırız. Suyunu çekip pilav gibi olunca ateşten alınır. Üzerine çok olmadan biraz daha yağ kızdırıp döküyoruz. İsteğe göre, üzerine kavrulmuş kuşbaşı et konulabilir.
Kusura bakmayın ölçü veremiyorum, çünkü biz de her pilav gibi firik pilavıda ölçü kullanılmadan yapılır
Ayrıca bir de fotoğraf ekliyorum, netten ama kendimiz yaptığımız da da inşallah fotoğrafını eklerim.
Afiyet olsun
