Konu: Earth House
View Single Post
Eski 04-02-2009, 10:16   #37
tenar
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rohlfs Mesajı Göster
Kesinlikle bu düşüncenize katılıyorum Sayın tenar.

Doğanın yapısına uygun malzeme ve alternatif enerji yatırımları ile yakın gelecekte zaten maliyet eşitlecenektir.
Sn rohlfs,

Benim burada vurgulamak istediğim aslında tam anlamıyla şu: İnebolu'da evi ahşaptan, Datça'da taştan, Çorum'da kerpiçten, Ağrı'da topraktan yapalım.

Taştan ev yaptırmaya kalktığımda gördüm ki ustasını bulmak, taşı getirtmek, ocağını ördürtmek, zamanında bitirtmek.. her şeyiyle küçük bir taş evi yaptırana kadar 3-4 tane daha büyük beton ev yaptırabiliyordum; hem de kısacık zamanda. Taş evimi yaptırmaya gücüm yetene kadar beklemeliydi. Ucuzun peşinde olsak tamam; olmayalım demek istiyorum. Doğayla ne kadar tek başına evler yaptırıyorsak bu konu çok daha önem kazanıyor.

Daha ekonomiktir ve daha hoşuma gidiyordur diye de Datçaya, Karaburun'a, Çeşme'ye ahşap ev yapmak da doğru değil. O ortamda sırıtır.

Geçen hafta burlara (Ereğli) 1 saat mesafede bir köye gittik kızımla; bilmediğimiz bir köyün otobüsüne bindik, bilmediğimiz birisinin evine. Hayal kırıklığına uğradım. Her yer yeşil şimdiden, yapraklısı yapraksızından her yer ağaç, hava çok güzel, dağın başı ama evler... ağlarsınız. Beton, üçer katlı; hadi diyelim estetiktir o da yok güzel yurudumun güzel insanının hiç kalmamış anlayışlarından sadece birisi zaten.

Bizim gibilerin, burada bulunan bizlerin, buna özellikle önem vermesi gerekiyor.

Maliyet kelimesini kullanırken, alternatif enerji kaynaklarını hiç düşünmemiştim aslında. Ancak bu konuda haklısınız.

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön