View Single Post
Eski 01-02-2009, 20:39   #67
gulayb
Ağaç Dostu
 
gulayb's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 118
Çok güzel bir gün geçirdik, herkese ayrı ayrı teşekkür ederim... Tekin Bey, eşi ve eltisiyle beraber bizi son derece samimi bir şekilde ve çok güzel ağırladılar. Bonsai dışında da bitkilerle ilgili hiç duymadığımız şeyler öğrendik birbirimizden. Ayrıca doğal kayaların bonsaideki klasik saksılar yerine ne kadar estetik biçimde kullanılabileceğini Tekin Bey'in çalışmalarından bir kez daha görmüş olduk.

Forumda bonsai için tekrar tekrar vurgulanan şey, fidanlarla korkmadan çalışmaktı. Tabii fidanları ziyan etmeden yaşatabilmek için fidana hangi tarz uygun, hangi mevsimde budanmalı, nasıl sulanmalı gibi sorularda önceden bilgi sahibi olmak önemliydi.

Her hobide olduğu gibi bilgiyi bir yerlerden bir şekilde ediniyoruz; internetten, forumlardan, kitaplardan... Bir süre sonra cesaretimiz de geliyor, gidip fidanlıklardan zevkimize uygun fidanlar bulup sürüye sürüye eve getiriyoruz. Meraklı ve yapacağımız işe akıl sır erdiremeyen insanlara heyecanlı açıklamalar yapıyoruz ama burada hep birşey eksik kalıyor...

İşte bu noktada "bizimle aynı heyecanı paylaşan insanlarla" biraraya gelmek eksik olan şeyi tamamlıyor. Bir çalışma hakkında beraberce kafa yormak, insanı tek başına yaptığı yorumlardan bir adım daha ileri götürüyor. Dikkatli bakan bir çift göz yerine, onlarca göz en küçük bir dalın bozduğu doğallığı bile farkedebiliyor.

Bu yüzden böyle güzel sohbetlerle dolu ve zevkli birkaç saat geçirdiğimiz herkese tekrardan teşekkürler, selamlar...

gulayb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön