Konu: Lale
View Single Post
Eski 31-01-2009, 15:40   #342
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Lale nin Hikayesi

Ben Lale. Herkesin beni çok sevdiğini biliyorum. Bu nedenle ilginizi çekeceğini ümit ederek kim olduğumu, nereden geldiğimi, nasıl büyüdüğümü ve geliştiğimi kısaca hikayemi anlatmak istedim.

Atalarım binlerce yıldır Doğuanadolu, İran, Türkistan dağlarında mutlu bir şekilde yaşamaktadır. Soyumuzun bir kısmı da Kafkasyada dır. Türkler Orta Asyadan Anadoluya doğru göç ederken göç yolları üzerinde bulunan atalarımı çok sevdiler ve bazılarımızı yanlarına alarak Anadolu ya getirdiler. Buralarda bizlere çok iyi davrandılar. Başkenti İstanbulda her tarafta serpildik, geliştik. XVIII. Yüz yılda "Lale Devri" diye bir zaman dilimine adımızı verdiler. O zamanlar o kadar kıymetliydik ki 1 soğanımız 1 altın liraya kadar satıldı. Ne yazık ki bu devir kısa sürdü ve bütün yetiştiğimiz yerler harap edildi. Türklerin arasında bir daha iflah olmadık.

O zamanlar Avrupalılar bizi tanımıyordu. İstanbuldaki bir avrupalı elçi (Avusturya elçisi) bizi görünce hayran oldu ve 17. yüzyılda aramızdan bazıları önce Avusturya ya oradan Hollandaya götürüldü. Oraların iklimi tam bize göre serindi ve toprakları kumsaldı. Bizi gören hayran oluyordu. Hollandalılar tam lale manyağı oldu (Tulipemania) .Ressamları bizim resimlerimizi yaptı. Sonraları bizi daha güzel renklere bürümek için makyajımızı yenilediler ve çok mparlak renkli bodur atalarımızın kanlarını bize verdiler ve böylece renklerimiz daha güzel oldu. Çünkü çok parlak kırmızı renkleri olan atalarımız vardı. Daha sonra bazılarımız Yeni Dünya ya taşındı. Böylece bütün dünyaya yayılmış olduk. Biz çok mutluyuz. Diğer çiçeklerin arasında özel bir yerimiz var. herkes bizim renklerimizi ve elbiselerimizi görmek için tam 1 yıl bekliyorlar. Doğal olarak daha güzel olmamız için koşulların (sıcaklık, nem) bize uygun olması,anavatnımızdaki iklime uygun olması ve elbiselerimizi diken terzilerin biraz becerikli olması gerekiyor. Doğada nasıl bir yaşam biçimine sahip olduğumuzu da ikinci bölümde anlatalım bizi seven dostlarımıza.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön