View Single Post
Eski 27-01-2009, 23:36   #63
bonsaisan
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
Toplantı hakkında genel bir bilgi vermek isterim.

Bu bilgide ki amaç toplantıya katılan ve katılamayan bonsai dostları için toplantı içeriği hakkında genel bir bilgi niteliği taşımaktadır.

Toplantımız belirlenen yer ve zamanda başladı.

Öncelikle yeni gelen üyeler ile ve sitenin genel üyelerinin kısa bir konuşmasının akabinde bonsai kısa tanımı ve bakımı hakkında yaptığımız konuşmalardan sonra site genel toplantısı için bonsai konusuna ara verdik. Ve birden memet ‘in telefonu çaldı. Telefonun diğer ucunda mine hanım vardı ve oda kısa bir sürede olsa bizim çalışma ve toplantımıza katıldı ve kendisinin o gün için meslekte ki uzun yıların başarısı olan ödülü alacağı için toplantıya katılamadığını belirtirken tüm üyeler olarak kendisini çok sesli bir şekilde tebrik ettik. Akabinde sayın selcuk44 getirdiği Karadeniz pidelerini yerken konuşma tamamlandı ve bonsai konusuna geri döndük.

Ben bir Lübnan sediri üzerinde telleme ve budama konusunda uygulamalı bir anlatım gerçekleştirdim. Bu uygulama sırasında üyelerimizden de asistanlık yardımı aldım...

Malum süre kısıtlı olduğu için çalışma yarıda kaldı ama ben yinede pazar günü ağacı şekillendirip siteye ekledim.

Bu sedir çok saygı duyduğum bir abimizin hediyesi.
İzmir gibi sıcak bir iklime sahip bir yer için sıcak konusunda töleranslı bir tür.
Sedirler konusunda aslında pek çalışmayı düşünmediğim bir gerçek ama elimde ki bu sedri değerlendirmeye karar verdim.Ve geçtiğimiz pazar güngü atölye çalışmasında onu sizler ile beraber şekillendirmeye başladık.


Şİmdilik yakalamak istediğim görsel formu bu ama bakalım bu işlmelere ne cevap vereçek hep birlikde göreceğiz.





Bunda sonra ki çalışmada genel bonsai teması yerine bonsai şekillendirmesi telleme detayları ve budamaya ilişkin konuları işleme ayrıca üyelerin yanlarında getirecekleri ağaçlar ve fidanlar üzerinde çalışmalar yapmayı düşünüyoruz.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön