View Single Post
Eski 27-01-2009, 15:28   #28
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Şu an sevgili kombudan bana ulaşan küçük bir parça ile kendim çoğalttım ve bir kaç kez kullandım, ilaç gibi her gün alınması gerekli, hafif sirke tadında ve ekşi bir içecek.

mantarı sabit sıcaklıkta üremeye bırakmak gerekiyor eğer aşırı ısı olursa üst kısmı köpürüyor. Kış aylarında olduğumuznda sabit bir ısı yakalamak çok zor hele hele doğalgaz zamları ile faturayı ayarlayabilirsek.

Ancak evde 18 derece yakalayabildik doğalgaz ekeonomisinden dolayı ve işyerindeki denememde ise hafta sonları soğuk olduğundan fermantasyon gecikiyor.

Yine de çay gibi çay yapıp, mantarı sabit sıcaklıkta bekletebildiğim o ilk çoğaltmanın tadını diğerlerinde alamıyorum çünkü diğerlerinde ya aceleyle çayı demledim soğuk suyla kenarından soğuttum demledim ya da sıcaklık sabitesi ayarlayamadığımdan geç oldu.

Şu an sirke tadında bekliyor evde. Önce kendim için alışmak amacıyla çay bardağıyla başladım içmeye yakında bir su bardağına geçmeyi planlıyorum ve en az 1 ay kullandıktan sorna sonuçları, hissedebildiğim değişimleri yazabilirim.


Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 30-05-2013 saat 07:46
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön