View Single Post
Eski 27-01-2009, 05:29   #35
Mehmet Ali Aşık
Ağaç Dostu
 
Mehmet Ali Aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2006
Şehir: Metropolis
Mesajlar: 161
Selam
Makarnayi ketcap&mayonez veya sadece margarin ile nasil yiyorlar anlamiyorum.Böyle yemek çok tadsiz ve agir oluyor.Makarna bizim mutfagimiza sonradan girdigi için pek ne yapacagimizi bilmiyoruz.italyanlar genelikle çesitli sos yaparak hasladiklari(biraz diri haslanmisi makbuldur) makarnanin ustune dokerek servis yapiyorlar.
ilk yapmasini ogrendigim yemek olan "Antep usulu salçali makarna" tarifini elimden geldigi kadar yazmaya çalisayim belki birilerini ketçapli mayonezli makarna yemekten kurtarmis olurum!
Makarnayi haslayip suzgece dokun.Makarnayi hasladiginiz tencereye bir iki kasik yag koyup kisik ateste biraz kizdirin sonra tercihen antep uslu yapilmis salçadan bir iki kasik koyarak yag ve salçayi salça çozulene kadar karsitirin .Bu islem bi kac dakika suruyor.Ben genelikle bir kasik tomates salçasi ve bir kasik aci biber salçasi kullaniyorum.Sonra suzgecteki makarnayi tekrar tencereye dokerek iyice karistirin salça yag karisimi tum makarnaya yayilinca altini kapatip ocaktan indirin.
Bu tarif kolaydir ve basit malzemelerle yapilabilir.Yogurtla yenebilecegi gibi içine beyaz peynirde konulabilir.Dikkat etmeniz gereken nokta salca ile yagi eritirken atesin kisik olmasi. afiyet olsun.

Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön