View Single Post
Eski 26-01-2009, 16:30   #42
tenar
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
"Diğer bir açıdan bakarsak yemeklerle sitemizin ortak yönlerinin çok olduğunu görebiliriz. Durum böyle olunca bence çok iyi olmuş diyorum. sitemizde ki bölümlere bakarsak meyve ve sebzeler mutfaklarımıza o kadar da yabancı olmayan bitkiler"

Sn.caucasus, sizi anladığımı sanıyorum. Ben de konuyu sevdiğim için heyecanlanıyorum. Ortak yönler... evet ama aynı kulvarda değiller. Söylemek istediğim, başlıbaşına ayrı zaman, emek gerektirecek bir iştir yemek konusu, sonu bucağı belli değil. Yazık olmasın, işin içinden çıkılmaz hal almasın. Yoksa bana göre hoş, hergün de girerim, her girdiğimde de mutlaka yazarak desteklerim de yeni bir lokma bir şey daha öğrenirim. Yemekle ilgili kişi, yüzlercesi olan sitelere mutlaka girmiştir gibi geliyordu bana.

Beklentilerle örtüşmezse, sonunda yapılan şey insana sıkıntı verebilir. Ne kadar açılacağımızı biliyor muyuz, sınırlarımız var mı? Başlıkları oluştururken bu sınıflandırma anlamlı mıdır? Yoksa gerçekten doğru (sonunda verilen sınıflandırma ile çok anlamlı değildi benim aklımca, bunu da söyleme gereği duydum sadece) bir sınıflandırma yapalım da arama da bari sıkıntı olmasın mı?

Sonuçta, bu çalışmayı yapmak isteyen, başlatan arkadaşların beklentileri doğrultusunda veya konuşulanlardan akıllarında oluşturdukları gibi şekillenecektir; şimdilik bizler, fikir verebiliriz. Onlar neyin altından kalkabileceklerini kestirir, oluştururlar, biz de destekleriz seve seve.

Aklıma bir şey daha geliyor, doğrusu budur, buraya yakışanı budur anlamında demiyorum, başımızın değdiği yer neresidir bilemediğim için bir öneri: her ay bir meyve/sebze/balık/et/vs seçilebilir, veya her ay bir yöre seçilebilir, onunla ilgili her türlü tarif o başlık altında yer alabilir.

Yapılanma enine de olsa boyuna da olsa takipcisiyim.

Yemekle ilgili her yerde olabilirim Okurum, yazarım, yerim, alırım, sorarım, öğrenirim, yaparım, severim, bayılırım...

Kolay gelsin ilgilenen herkese.

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön