View Single Post
Eski 23-01-2009, 15:01   #30
Oğuz Alper
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 3,093
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bana ulaşan mesajdaki eklentileri incelemeye çalıştım.

10 adet eklentiden ikisi Almanca. Birinde AkseBio-2 isimli ürün ve bunun kekik yağı ile ilgili içeriğinden söz ediyor. Söz konusu bakteri ve ürün olarak Bionem'den söz edilmiyor. Diğer Almanca sayfanın neden bahsettiğini anlamadım.

Üçüncü eklenti sanırım bir kitaptan çekilmiş bir fotokopi. İngilizce olan sayfada İspanyol kekik yağından söz ederek farelerin derilerinde meydana gelen reaksiyonlardan bahsediyor. 1966'da 25 gönüllüde yapan deneyde ciddi bir hassasiyet yaratmadığını söylüyor.

Diğer eklentide Pseudomonas fluorescens TR2000’in DNA-Parmak izleri başlığına sahip bir sayfada spektrum görünüşlü bir resim var. Sayfanın altında ise imza yerinde Doç.Dr.Hüseyin Basım yazılı.

Sonraki eklenti EPA'nın web sitesinden bir sayfa. Pseudomonas fluorescens bakterisinin A506 ve 1629RS formlarının elma ve armuttaki ateş yanıklığı hastalığına sebep olan bakterileri baskıladığını, insanlar ve diğer memelilerde bir sağlık problemi yarattığına dair herhangi bir delil bulunamadığını yazıyor.

Diğer eklentiler "ISI Web of Knowledge" sitesinde Prof.O.Yeğen'in bazı makale başlıklarından ibaret. Bunlar kekik yağı ve AkseBo-2 isimli üründen ve ateş yanıklığı hastalığına iyi geldiğinden söz ediyor.

Bunların hepsini birleştirdiğimde henüz sorularımın yanıtını bulabilmiş değilim.

Aylarca ve sayfalarca tartıştığımız diğer ürüne kıyasla, Bionem ve içeriği ile ilgili bulunabilen bilgiler daha tutarlı görünüyorlar. En azından Akdeniz Üniversitesinin epeyce işin içine girmiş olduğu belli. Ancak, adı geçen TR2000 bakterisi ile ilgili, ürünle ilişkilendirebileceğimiz şekilde derli toplu bilgi, özellikle de evvelce sözü edilen Tübitak araştırmaları ürünü anlamamız açısından yararlı olurdu.
Sn. Meyveli Tepe ; Kafanıza takılan herşeyi sorabilirsiniz cevaplandırmaktan memnuniyet duyarım. Aksebio 2 diye bahsettiğiniz ürünüde biz üretiyoruz. Bionemin bulgatristandaki versiyonudur. Teşekkürler

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön