Konu: Solucanlar
View Single Post
Eski 23-01-2009, 06:32   #26
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Solcanlar konusunda çevreci yaklaşımlar sizin oralarda. Bonsai severleri kapsamadığını anlamış bulunuyorum, sizin solcanlar konusun daki anlatımlarınız bence bir alıntıdan ibaret sizin görüşleriniz, bence bonsailer üzerine görüşünüz olabilir buradaki taraftarlarınız arasında alıntı da olsa solucanlar konusunu açmayınız. Sonra arkadaşlarınız size ne derler.

Sayin Epsody iyi gunler, konu bonsai konusunun disina ciktigi icin buraya tasindi. Burada solucanlarin zarar ve faydalarini tartisabiliriz.

Yukaridaki alintida benim solucanlar hakkinda yazdiklarim ve verdigim orneklerden, sizin bazi dusuncelerinizle ters dustugu icin, beni, buradaki bonsaicileri ve oradaki kimi arkadaslarin cevreci yaklasimlar icerisinde olmamakla sucluyorsunuz. Cevrecilik sirf solucan ve danaburnu ile sınırlı degildir sizin de bildiginiz gibi cok genis bir alani kapsamaktadir. Kucuk saksilarinin icerisinde, solucanlar saksi icerisinde dikili baska canlilara zarar veriyorsa veya zarar verecekse o solucanlari baska yere tasimakta cevreye ne gibi bir zarari olacak ki bircok kisiyi cevreci olmamakla sucluyorsunuz.(ornegin sizin bahcenizde yasiyan danaburnu dostlarinizin yerini degisip onlari kompost yaptiginiz yere tasimak sizi cevreci dusmani yapmadiysa solucanlari da baska yerlere tasimak kimseyi cevreci dusmani yapmiyor.)

Solucanlar konusunda yazmamami oneriyorsunuz. Bu yazdiklarinizdan yola cikarak solucanlar hakkinda karsi goruste(oysa kimse karsi goruste degil sadece sizin bazi dusuncelerinize ters dusuluyor) olanlarin, sanki yazmamasini istiyorsunuz diye dusunuyorum.

Solucan ve ya baska herhengi bir konuda benim paylastigim bilgiler sadece deneyimlerimden ogrendigim bilgiler degildir. Herhangi bir sekilde ogrenip birikimis bilgilerin yani sira o an ogredigim bilgileri de burada paylasiyorum. Bu internetten veya bir kitaptan da olabiliyor ve ben bu bilgilerin paylasilmasinindan yanayim, solucan dahil her ogrendigim bilgiyi paylasmiya devam edecegim cunku ilgilenenlere faydasi olacagini dusunuyorum. Okuduktan sonra da okuyanlar dusunduklerini yazabilirler. Bundan hic alinmam.

Yazilanlar herkesin gordugu bir yerde yazilmissa, yazilanlari gorenlerin de, saygi sinirini asmamak kaydi ile cevap verme hakki oldugunu dusunuyorum.
O yuzden sayin Picea Pungens'in yazdiklarina niye kizdiginizi anlamiyorum.
agaclar. nette yazilan bilgiler herkes icindir.

Yalniz sayin Turuncuhis ve ya benim cevap verip tartismamizi istiyorsaydiniz ozelden yazmaliydiniz ki ozel yazilara da cok ozel olmadigi surece cevap verilmiyor. Kisacasi burada yazmaniz en dogrusu idi ama herkesin de cevap yazma hakki oldugunu dusunmemissiniz.

Hosca kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön