Konu: Solucanlar
View Single Post
Eski 22-01-2009, 21:33   #25
TuruncuHis
Ağaç Dostu
 
TuruncuHis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 459
Sayın Epsody,
"Nerede karşıma yorum koyanlar" taifesine dahil olduğum için yoklamaya iştirak kabilinden yanıt vereyim.

Hocam, gerçek sorunu anlamamakta direnmeniz, salt kendi doğrunuzun kabul edilmesinde ısrarcı olmanız, bir zamanlar sıkça televizyonda boy gösteren hayvanseverlerin durmadan insan dövmesi gibi bir ironi oluşturmakta.

Ekosisteme ve çevreye saygı duyan sadece siz değilsiniz, bunun yolu da sadece sizin yönteminizden geçmiyor. Sorun saksıdaki solucanların bitkiye zararı olup olmadığı...O oraya nasıl geldi sorgulamanız da konuyu dağıtıyor. Öyle ya da böyle, saksıya gelmiş işte. Sorun saksıya geliş biçimi değil şu anda; zaten steril koşullar için mümkün olan çaba gösteriliyor. Diyelim ki; bir kuşun gagasından düştü saksıya; ne yapacağız? Bir solucan için konuyu dağıtıp, hem bitkimizi hem birbirimizle diyaloğumuzu mu riske atacağız?

Herkesi bir ekosistem düşmanı ilan ettiniz neredeyse sayın Epsody. Ki en başından beri hiç kimse öldürmekten, yoketmekten sözetmemişken, tecrübe ile karar vermeye meyyalken...SAKSI'daki solucanı besleyerek bitki köklerine zarar vermesini önlemenin dışında bir öneriniz varsa memnuniyetle dinleriz ama kompost avantajından sözedecekseniz ilgili başlığa davet edelim sizi. Doğru yerde bilgilerinizden faydalanalım...

İyi akşamlar olsun...

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön