Konu: Kudret
View Single Post
Eski 19-01-2009, 14:25   #1
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Kudret

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Ihlamur tohumu çimlendirme ile ilgili bilgi ararken karşıma çıktı agaclar.net. Forumda konu açıp sordum, ancak açtığım konuyu bulamıyordum. Tam hatırlayamıyorum, heralde bir ay kadar sonra bir daha göz attım. Muhtemelen yanlış yere açtığım konu doğru yere taşınmış ve soruma cevaplar vardı. Sonrası gördüğünüz gibi bağımlısı oldum.

Burada neler öğrendiniz?


Çok şey öğrendim. Öncelikle üye olmamdaki sebep, yani üretim tekniklerini öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Başta Mine Pakkaner hanım olmak üzere, birçok arkadaşımızın açıklayıcı ve doyurucu bilgileri aklımdaki soru işaretlerini kaldırdı diyebilirim. Birçok bitki türü, çeşidi, Latince ve Türkçe adlarını öğrendim ve öğrenmekteyim.

Çok sevdiğim, hatta iki tane alıp yanlış bakımdan dolayı kuruttuğum Bonsai'yi sevenlerin bu kadar çok olduğunu ummuyordum. Bana yıllarca küçücük saksılara hapsetmek gibi geldiği için ola ki aklım kalır diye konularına bakmamaya çalışsam da Bonsai severleri ve ilgililerini görmek güzel.

Ayrıca birbirini hiç tanımayan, birbirini hiç görmemiş, insanların karşılık beklemeksizin paylaşımda bulunabileceğini görmek, agaclar.net'ten öğrendiğim en iyi şey.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Çok fazla bir şey öğrendiğini sanmıyorum. Sitemize aktif olarak katıldığım zamanlarda bilgi seviyesi benim bildiklerimin çok üstüne çıkmıştı.

Sizi tanıyalım


1984 Bolu-Seben doğumluyum. Altı yaşıma kadar İzmir, Onbir yaşıma kadar yemyeşil Rize derken 1994 yılında babamın son tayin yeri Yalova'ya yerleştik.

Makine Tekniker'liği asıl mesleğim . Motor rektefiye, cnc programlama ve teknik ressamlık derken vatani görevimi bitirdikten sonra aile işletmemizde dış mekan süs bitkileri üretimi ile uğraşmaya başladım.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Zamanımın çoğunu bitkilere ayırıyorum dersem herhalde daha doğru olur. Bitkilerle iş icabı da uğraşınca evde, işte, sokakta, kısacası her yerde ilgi alanım içindeler.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?


Şu olsaydı diyebileceğim bir şey yok. Gereksinim duyulan şeyler zamanla yerini buluyor.
Şu olmasaydı diyebileceğim ise, keşke küskün üyelerimiz olmasaydı.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?


Özellikle yeni üyelerimize sitemizin bilgi paylaşımı amaçlı olduğunu, bilgiye ulaşımın zorlaşmaması için gereksiz yazışmalardan kaçınmasını öneriyorum. Foruma alışana kadar bu tür yazışmalar istemeyerekte olsa yer alıyor. Ancak forumun işleyişine ayak uydurduktan sonra eski yazılarımızı kontrol edip gereksiz yazılarımızı silmemiz iyi olacaktır.

Ayrıca yazı ile anlatımda sorunlar oluyor. İyi niyetli yazılan bir yazılar sert görünebiliyor. Bu tür yazışmalarla çıkan tatsızlıklar üzücü oluyor. Lütfen emin olmadan niyet okumayalım.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Severek yaptığım işim bitkilerle ilgilenmek. Aylarca uğraşıp ilgilendim emeğimi, sevgimi verdiğim bitkiler satıldığında içim burulur. Sanki bir bağ oluşuyor aramızda. Bu duyguyu anlatmak zor.

Önceden her bulduğum çeliği, tohumu heves eder alırdım. Bundan çok mutlu olurdum. Ancak öyle bir hale gelmişti ki hepsiyle ilgilenmek zor oluyordu. Bakamayıp kuruttuğum bitkilere üzülüyorum. Bu huyu atmak çok zor oldu ancak bakamayıp kurutmak yerine, bende şu bitki var denildiğinde çok istememe rağmen ölmesinler diye hayır diyebiliyorum.

En sevdiğim türler ibreli türler. Ancak ticari olarak yetiştirdiğim için çoğunlukla çit ve sarmaşık türleriyle ilgileniyorum.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Evet elimden geldiğince Yalova ve yakınındaki toplantılara katılmaya çalışıyorum.Çok güzel ortam oluşuyor. Forumda bilgilerini paylaşan, galeride güzel fotoğraflarına baktığınız insanlarla yüz yüze tanışmak görüşmek çok güzel.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?


Cemal GÜLAS, Hayrettin KARACA.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?


ziraatci.com, bahcesel.com, bahce.biz, ibreliler.com, tarimgonulluleri.com ziraatpazar.com, birkaç yöresel, birkaç yeni yeni fotoğrafçılık ile ilgili bilgi almaya çalıştığım forum… Vs

Agaclar.net'i diğerlerinden ayıran özellik kapsamlı, aradığım birçok konuyu bulabiliyorum, bulamasam da sorup cevap alabiliyorum, Türkçe'mize özen gösteriliyor, seviyeli, çok güzel faaileyetler var, en güzeli de bir dostluk ortamı var.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?


Almadım. Almayı çok isterdim.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?


Sanıyorum ortalama günde en az bir saatimi ayırıyorum.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?


Birkaç hayvan, fotoğraf, cad cam programları ile katı modelleme, doğa gezileri.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?


Evet katıldım. Karşılık beklemeden paylaşmak çok ama çok güzel.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?


Her konuda yardımını esirgemeyen, paylaşımcı, mütavazi ablalarım, Ophrys, sevilay, iklimsiz, Hedera, Eylems, Mehtap Gürbüz.
Gerek bitkilerle ilgili gerekse başka konularda sık sık başını ağrıttığım ağabeylerim, Todor, Sinan, Celal Sungur, Lerdemir.
Çok fazla yazmama gerek yok, ayaklı kütüphane demem yeterli galiba. Ama şu kadarını yazayım, bilgileriyle aydınlandığım, Praecox…

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Katılmak gerekir. Katılma imkanım olursa sev seve katılırım tabii ki.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?


Çok fazla takip etmemiş olsam da, böyle güzel bir etkinliğin ilgisiz kalmasına üzgünüm.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;

ağaç:
Mavi Atlas Sediri
çiçek;
Yasemen
kitap:
Bye bye Türkçe
şarkı:
Dönence (Barış Manço)
müzik sanatçısı:
Gökhan Kırdar
web sitesi:
agaclar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön