View Single Post
Eski 11-08-2006, 08:39   #17
fmt79
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
Kükürt eski bir pestisit. Etkisi günümüzde kullanılan sistemik ilaçlara göre daha az. Ancak diğer pestisitlere oranla biraz daha çevre dostu diyebilirim. Külleme hastalığını meydana getiren patojen fungus yalnızca canlı dokularda gelişebilir. O yüzden hiçbir zaman bitkiyi öldürmez. Bitki çok zayıflar ve kendiliğinden kurursa ona birşey diyemem. Ama bu hastalıktan dolayı bitkiler ölmez.

Meşe palamudu ve çınar küllemeye çok hassastır. Size tavsiyem sistemik bir fungisit kullanın. Mesela; Bayleton (Triadimefon), Benomyl (Benomyl) veya Rubigan 12 EC (Fenarimol) önerebilirim. Parantez içindekiler etkili maddeleridir. Etkili madde aynı ise farklı isimde farklı firmaların ilaçlarını da kullanabilirsiniz.

Tarım ilaçlarını uygularken mutlaka bitkinin tüm yeşil aksamını ıslatmalısınız. yaprağın hem alt hem üst yüzeyini sanki suya batırmış gibi ıslatmış olmanız gerekiyor. Bunun yanısıra doz çok önemli bir faktör. ilaçların etiketlerinde genellikle dekara **** 100 litreye koyulacak miktar yazar. Siz bu miktarı alırken eksik almış olma şansınız var. Miktarı bir enjektör yardımı ile alırsanız daha doğru almış olursunuz.

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön