View Single Post
Eski 16-01-2009, 21:18   #17
Oğuz Alper
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 3,093
Biyolojik Mücadele ile AFLATOKSİN 'E SON

Bu bela yüzünden incirlerimiz , fındıklarımız yurt dışından geri dönüyor!

Bionem (Drying), tamamen organik bir ürün olup, içerisinde insan ve sıcak kanlı hayvanlara hiçbir toksik etkisi olmayan bitkisel yağlar ve enzimler bulunur. Bu ürün bitki yüzeyine püskürtüldüğünde, doğada, örneğin bitki yaprak yüzeyinde veya toprakta, zaten var olan ve yine insan ve hayvanlara hiçbir zararlı toksik etkisi olmayan TR2000 ismi verilen faydalı bir bakteri tarafından karbon kaynağı olarak kullanılarak bu ürünün uygulandığı materyalde, bu bakterinin kolonize olması, daha anlaşılır bir ifade ile, artışı sağlanır. İnsanlara ve sıcak kanlı hayvanlara hiçbir negatif etkisi olmayan bu bakterinin oluşturduğu KİTİNAZ ENZİMİ sayesinde, kurutulmak üzere hazırlanıp serilen bitkisel materyalin, dışarıdan özellikle fungal etmenler tarafından istila edilerek kokuşması ve bu fungusların çıkardığı salgılar olan MİKOTOKSİN’lerle kirlenmesi önlenir.



Hasattan hemen sonra kurutma işlemi başında Bionem (Drying) uygulanarak kurutulan ürünlerde kesinlikle Aflatoksin dahil hiçbir mikotoksin oluşmaz.

Bionem (Drying) nasıl ve hangi ürünlere uygulanır :
100 Litre suya 0.5 litre Bionem (Drying) karıştırılır. Bu çözeltiden kurutulmaya serilen Biber, Fındık, İncir, Kayısı, Üzüm gibi taze ağırlık olarak 10 ton bitkisel ürünün üzerine ve bitkisel materyali kaplayacak şekilde, ince zerreler halinde, hasadın hemen arkasından zaman geçirilmeden, kurutulma işlemine başlandığı ilk gün püskürtülür.

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön