Konu: Solucanlar
View Single Post
Eski 16-01-2009, 17:35   #3
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
tanışma bilgilendirme

16.Soruya cevap sayın:drosophila kardeşim.Solucanlar hakkında size çok değerli bilgiler sunacağım benim yazılrımda çok şeyler bulacağınızı umuyorum.
1 Solucanlar toprağın bal arısıdırlar:Yani toprağa olabilecek humsu,vede dışkılarında hümik asiti katarlar.
2.Solucanlar toprak içinde toprakla beslendiklerinden toprak içinde bulunan, topraklarda bitkilerin hastalanmalarına neden olan zararlıpatojenleri.Sindirim sistemlerinden, bağırsaklarından geçirirken zararsız hale getirerek bastırırlar.

3. Bizlerde zararlılarla uğraşırken haşere ilacı kullanıp toprklarımızı toksinlerle zehirlemeden ;Hemde masrafsız kurtarılar.bir tane daha saydıktan sonra sizden önce vahşice barbarbarca oturduğu yerden bilgisayarın başından sanki bu dünya babalarının çiftliği imiş gibi, çözüm aramadan bu canlıların katline ferman çıkarırlar. gelelim en son şıkkımıza.

4 Çok yakın zaman da avrupada ve amerikada yüksek bilim otoriteleri Solucanları çevre savçıları ilan ettler.Şimdi anlıyormusunuz ben sizden önce yazanları nekadar hafif sıfatlaryakışdırdığım.Yazdıklarımla size kötü sözler sarfettğiysem özür dilerim.

Gelelim solucanların zararlarından kurtulmaya hayatımıza giren bu canlıları beslersek bize zararları olmadığı gibi yukarıda saydığımız faydalarını görmüş oluruz;Onları nasıl besliyeceğiz,onlar ne yer onlar bizi yiyemiyeceğimiz meyva çürükler ve artıklarını blandırdan geçirdikten sonra sulayacağımız bitkilerimizin sulama sularına katarsak bu işe çözüm getirmiş oluruz.Daha yazacak çok şeyler olacak sırası gelince söz sırası sizde hoşça kalın.


Düzenleyen epsody : 02-03-2010 saat 07:36 Neden: hatalı yazım
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön