sevgili günebakan,aynı il sınırlarında yaşamamıza rağmen,tatlı katmeri hiç duymadım ve tatmadım,bizde katmer sabah kahvaltısında yenir ve tuzlu olur.Ben ödemişliyim.İlçemde,katmerciler vardır.Özellikle pazar sabahları katmer için sıraya girersin,uzun bir kahvaltı için katmer ve töngül pide olmazsa olmazıdır kahvaltının.Yanlış hatırlamıyorsam,İnce tülbent gibi açılan yufkanın içerisine yumurta kırılır,kıyılmış maydanoz eklenir ve yufka iç malzemesi görülecek şekilde katlanır ve kızartılır.Kızaran katmer,baklava diliminde keslir,İsteğe göre,katmerin yanına bizim taban gevreği dediğimiz tatlı mayadan yapılan,üzeri susamlı gevrek doğranır.Bu karışımın üzerine bolca tulum peyniri rendelenir ve öyle servis yapılır.Bunca mideye ve göze hitap eden doyurucu katmerin porsiyonu ise fırınına göre 2-2.5 liradır.Ödemişe yolu düşenlerin sabah kahvaltısı olarak mutlaka yemelerini öneririm.
|