KATMER
Malzemeler
1 kg özlü un(9,5 su bardağı)
1 Tatlı kaşığı tuz
1 kg kaymak
1 Çay bardağı tereyağı(açmak için)
300 gr tereyağı(kızartmak için)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı tarçın
1 Çay bardağı çekilmiş Antep fıstığı
1 kg toz şeker(şurup için)
Yapılışı
1-Çelik bir tencerede toz şeker ve 4 su bardağı su ile kıvamlı bir şurup hazırlanır,soğutulur.
2-Unun içerisine tuz ve su konarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.Yoğrularak iyice özleştirilir.
3-15 adet yumak yapılır.Üzeri örtülerek 1 saat dinlendirilir.
4-Yağlanmış mermer üzerinde önce merdane ile sonra elle açılarak sigara kağıdı gibi inceltilir.
5-Karşılıklı kenarları katlanarak yuvarlak yufka kare şekline getirilir.
6-Üzerine ince ince kaymak yerleştirilir.İki taraftan katlanarak dikdörtgen şekline getirilir.
7-Isıtılmış tereyağında(veya sıvı yağda) iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartılır.
8-Mermerin üzerinde 3 parmak eninde ve boyunda kare şeklinde kesilir.Düz bir servis tabağına yan yana dizilir.
9-Üzerine önce kıvamlı şurup gezdirilir.Daha sonra pudra şekeri serpilir.En üstü dövülmüş Antep fıstığı ve tarçınla süslenir.
10-Sıcak servis yapılır.
Bizim oralardada böyle yapılır katmer ama evde bayanlar yapmaz tatlıcı dükkanında yapılır tadına doyum olmaz