Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Bu nevsune'nin anlattığından başka bir şey gibi görünüyor...
|
Ewet sevgili malina, demek ki yöreden yöreye isim değişikliği bulunuyor. Bizim orda katlama deniyor. Başka yöreler de bilmiyorum.
Bizim katlamanın hamuru içine ne katılıyor bilmiyorum ancak açılırken, oklava ile açılıyor. Büyük boy pizza kadar açıldıktan sonra üzeri İsteğe bağlı olarak eritilmiş margarin veya tereyağ ile yağlanıyor. 4 bir tarafının uçlarından tutularak katlanıyor alt tarafları üste geldikçe tekrardan yağlanıp hepsi üst üste getiriliyor. Bir müddet bekledikten sonra tekrardan açılıyor ve kürek yardımıyla sacın üzerine atılıp pişiriliyor. Pişirilirken tekrardan bir miktar yağ sürülüyor. İşte yemeğe hazır bir adet katlama.