Konu: Katmer
View Single Post
Eski 14-01-2009, 22:44   #5
hassoman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
KATMER

Name:  katmer1.jpg
Views: 46033
Size:  35.7 KB

Kayseri mutfağı hamurişleri ağırlıklı , çok değişik lezzetleri birarada barındıran ve aynı zamanda kalori değerleri yüksek gıdaları içeriyor.Katmerin yapılışını adım adım resimlerle anlatacağım .

Katmer

Malzemeler ( 6 adet katmer için)
500 gr. un
1 tatlı kaşığı tuz
1\2 bardak su
2yemek kaşığı tahin
125 gram tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Un, su ve tuzu karıştırarak kulak memesi kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Tüm hamuru oklavayla ince açıyoruz. Büyüklüğü bu hamur ölçüsü için çarşıdan aldığımız yufka ebadından biraz büyükçe oluyor. Hamuru tek seferde açmak zor gelirse ikiye de bölünüp yapılabilir.

Name:  katmer2.jpg
Views: 12908
Size:  20.8 KB

Tahin ve tereyağını küçük bir tavada eritip zeytinyağı ile karıştırıyoruz. Bu karışımı tüm yufkanın üzerine yayıyoruz.

Name:  katmer3.jpg
Views: 27100
Size:  21.8 KB

Name:  katmer4.jpg
Views: 12215
Size:  27.9 KB

Tüm karışım yufkanın üzerine kaplandıktan sonra tekrar hafif unluyoruz.
Hamurun tam ortasından ufak bir delik açıyoruz ve hamuru kıvıra kıvıra deliği büyütüyoruz.

Name:  katmer5.jpg
Views: 11848
Size:  19.6 KB

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön