View Single Post
Eski 11-01-2009, 00:56   #1
Auguste
Ağaç Dostu
 
Auguste's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 115
Jalapeno Biberi

Merhaba,
Öncelikle bu başlığı tohum paylaşımı bölümünde dağıttığım Jalapeno acı biber tohumlarının çimlenmesiyle ilgili denemelerimden elde ettiğim bilgileri paylaşmak için açtığımı belirtmek istiyorum.

Tohumların dağıttımına başlamadan önce elimdeki yeşil biberden çıkarmış olduğum 50 kadar tohumu önce kurutup sonra 18gr/L konsantrasyolu olacak şekilde hazırladığım aspirin çözeltisinde 2 gün kadar beklettikten sonra ekim yapmıştım.

Göndermeden önce çimlenme kabiliyetleri hakkında bilgi edinmiş olacaktım. Ekim yaparken önce kuru tohumların suda batmasını için bekledim hepsi batmamıştı, batanların çoğunda diğerlerine göre daha iriydi ve sayıca çok azdılar. Bu denememden yalnızca 2 adet tohum çimlenmesi oldu.

Fotoğrafa linkte tıklayarak ulaşabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...6&d=1231520086

Arkadaşlara yolladığım tohumların hepsini kırmızılaşmış biberleri kurutarak çıkardım.

Yeni elde etmiş olduğum bu tohumların çimlenme kabiliyetlerini ölçmek için iri olan tohumlardan 8 tanesi tekrar ekmek için sıcaklığı 20-22 santigrad derece civarında olan su içerisinde 1 gün kadar beklettim.

Bugün kontrol ettiğimde bir tanesinde kök oluşumu diğerilerinde ise gözle görülür oranda hacim artışı gördüm.

Name:  Jalapeno_tohum_kok.jpg
Views: 11482
Size:  39.5 KB

Sizlerde bu sürgünün fotoğrafını da paylaşmak istiyorum. Başlangıçta çimlenme ihtimallerinin zayıf olduklarını düşünüyordum. Şu an artık çimlenmeler elde ettiğimize göre artık geriye yeni biberlerimiz olabilecek mi sorusu kalıyor. Bunu da bekleyerek göreceğiz.

Herkese selamlar. En iyi dileklerimle.

Auguste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön