View Single Post
Eski 10-01-2009, 21:24   #56
süsdomatesi
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-12-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 208
Akvaryum için üretilen devirdaim pompaları (kafa motoru) mıknatıslı manyetik motorlara sahiptir. Sık sık açılıp kapanmaya değil, sürekli çalışmaya göre tasarlanmışlardır. Kutu üzerinde yazan litre/saat şeklindeki motor gücü, yer seviyesinde ve yüksüz olarak çevirebileceği su miktarıdır. Hemen hepsinin kutusu üzerinde yükseklik arttıkça debinin düşeceğini gösteren çizelgeler mevcuttur. Yaklaşık 2m. civarında motorun markasına ve gücüne göre %40 ile %70 arasında debi kaybı olur.

Mıktanıslı pervanesi aç-kapa işlemleri sonucu aşınabilir, ortasından geçen seramik mil kırılabilir, mıknatıs ve plastik pervaneyi birleştiren yapıştırılmış noktadan ayrılabilir. Elektirk kesilince durur, elektrik tekrar geldiğinde çalışmaz, tutukluk yapar, elle müdahele gerektirir. Çok fazla elektrik tüketir. Ayrıca ucuz olanların tamamı %100 su içinde çalışır. Eriyik seviyesinin düşmesi sonucu su dışında çalışırsa yanabilir. Bunlar en sık karşılaştığımız sorunlardır ve su basmama veya çok fazla debi düşmesi gibi sonuçlar doğrurur. Bu tip bir motorla çalışıyorsanız ve yedek motorunuz yoksa, mutlaka 1 yedek mil ve 1 yedek pervane bulundurmanızı öneririm.

Bu bahsettiklerimin hepsi Çin ve uzakdoğu kaynaklı motorların ortak sorunudur.
En kaliteli, güvenli ve daha az elektirk tüketenler ise tartışmasız Alman ve Amerikan motorlarıdır. İlk satın almada daha pahalı olmalarına rağmen, uzun süre kullanımda hem sorunsuzluk hem de enerji tüketimi avantajı ile kendilerini amorti ederler.

Çok uzun yıllardır akvaryum hobisi ile ilgilendiğimden hemen hemen tüm ithalatçılar ile dostluğum vardır. Eğer forumdan uygun bir talep gelirse gerek Çin malı gerek Alman, Amerikan malı motorları uygun fiyatla alıp ihtiyacı olanlara ulaştırabilirim.

süsdomatesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön