View Single Post
Eski 10-01-2009, 01:05   #7
Oğuz Alper
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 3,093
Sayın ; Meyveli Tepe
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum.Ne bizim ülkemizde ne de diğer ülkelerde insanlara ve hayvanlara veya çevreye toksit etki yapan veya enfekte yapan hiçbir ürüne mikrobiyal olarak ruhsat alamassınız.Tarım Bakanlığı ve Sağlık Bakanlıkları bu konuda oldukça duyarlı ve hepimizin sağlığı için olması gerekende budur.Ruhsatlarımızı sitemizde inceleyebilirsiniz.
Ruhsatlarımızın açılımı şu şekildedir.
Türkiyede : Mikrobiyal Gübre olarak bakterinin ismi ve şişe içersindeki sayısına kadar tescilli ve tamamen Türk ürünüdür.Ayrıca Yurt dışına ilk kez Türkiyeden ihraç edilmiş bir üründür.Diğer ülkelere ihraç edebilmeniz için o ülkede ki Tarım Bakanlığı ve Sağlık Bakanlıklarından aynı kendi ülkemizdeki ruhsat prosedürleri geçerlidir,kısaca özetleyebilirsek Bulgaristandaki ruhsatımızın alımı tam 4 yıl sürdü.Tüm araştırmalar ve denemeler bu kadar uzun yıllar aldı.
Bulgaristanda ki Ruhsatlarımız :

1-Biber Kök Boğazı Yanıklığı Bilmiyorum bu hastalıktan haberiniz varmı ancak kısaca özetlersek biberde bu hastalığa dünyada ruhsat almış kimyasal bir fungusit bile yok .Firmam bu hastalıkla ilgili dünyada tek olan biberde 10 yıllığına organik fungusit ruhsatı almış ve ürünümüzü o ülkede Aksebio olarak satışiına devam etmekteyiz.
2-Üzüm Bağlarında Külleme : Bu hastalığada üzüm de fungusit olarak ruhsatlanmış durumdadır.Aynı şekilde satışa devam edilmektedir.
3-Almanyada Bitki Aktivatörü Olarak ruhsat sahibiyiz ve kendi ülkemizden almanyaya konsantre olarak ihrac etmekteyiz.

Kısaca özetlemem gerekirse bu biyolojik ürünlerimizin haricindede 120 dönüm örtülü sistemde ticari çilek yetiştiriciliği yapmaktayız.Çileklerimizi de yurt içi ve yurt dışı ihracatı olmak üzere değerlendiriyoruz.Yine bu yıl başlattığımız diğer bir iş koluda viyolde çilek fidesi satışı gerçekleştiriyoruz. Ve ürünlerimizi yetiştirirken sadece npk ve Bionem kullanıyoruz.Köklendirici ye bile gerek kalmadan hiçbir zehir kullanmadan ürünlerimizi yetiştiriyoruz.
Bionem kullanışlan bir viyolün resmini koymak istedim bu resim Fide tesisinde çekilmiş ve o tesisin mühendisleri tarafından denetlenerek uygulanmıştır resimdeki sol taraf bionemli sağ taraf kontroldür. Daha bunun gibi bir çok resim , bilimsel yayınlarla sorularınızı yanıtlamaktan zevk duyarım.Sevgiler

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön