View Single Post
Eski 11-12-2008, 21:09   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Mutfakta püf noktaları

Aklıma gelen bazı püf noktalarını sizlerle paylaşmak istedim.

Balıkçıdan fileto olarak aldığınız, temizlettiğiniz balığın, kafasını, derilerini de isteyiniz. Bunları ayrı bir yerde, bir iki adet defne yaprağı ve az tuzlu suda haşlayarak elde ettiğiniz balık suyundan çok lezzetli bir balık çorbası yapabilirsiniz. Çünkü, deri altı yağları çok vitaminlidir ve lezzet verir.

Marketlerden alacağınız konserve yiyeceklerin, alt veya üst kapaklarında şişkinlik, bombe varsa almayınız, bozuktur.

Et pişirirken, eti soğuk suya koyarsanız, etin vitamini suya geçer, eğer sıcak suya koyarsanız, etin etrafında oluşan tabaka, vitamininin ette kalmasını sağlar.

Makarna haşlarken, tuzlu suya koyacağınız biraz sıvı yağ, makarnaların birbirine yapışmasını önler.

Domateslerin kabuklarını kolayca soymak istiyorsanız birkaç saniye kadar sıcak suda bekletin.

Aklarını kullandığınız yumurtanın sarısını daha sonra kullanmak için su dolu birkasede bir iki gün bekletebilirsiniz.

Sürahinizin dibi kirlenmiş ise, tuz ve sirke ile çalkalayın temizlenir.

Kuru meyveleri kek hamuruna koyarken unlayın, dibe çökmesini önlersiniz.

Salata ve lahana gibi sebzeleri yıkadığınız suya biraz tuz atar veya limon sıkarsanız içindeki böcekler hemen yüzeye çıkar.

Krem şantiyenin hem daha çok hem de daha hafif olması için, içine bir yumurta akı ilave edin.

Şinitzel yapacağınız zaman, şinitzeli önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya batırın ve bir yüzüne dövülmüş tuzlu sarımsak sürdükten sonra hafifçe her iki yanını da galeta ununa buluyarak kızgın yağda pişirin, çok lezzetli olduğunu farkedeceksiniz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön