View Single Post
Eski 08-01-2009, 19:34   #3
Sleepless
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Resimler biraz bulanık fakat genel görünüm olarak dallar seçilebilir halde. Şekillendirmek istediğim gövdeden ziyade dallar. Yaprak küçültme işlemi yapılabilir ise denemek istiyorum zira yaprakları biraz büyük gibi. Bunun uzun zaman alacağını ve sabretmem gerektiğini biliyorum, acelem de yok zaten. Bu yavruyu ay sonunda kız arkadaşıma doğumgününde hediye etmeyi düşünüyorum. O zamana kadar toprak ve saksı değişimini yapıp, mümkün olursa budama işlemini de yapmak istiyorum. Aşağıdaki linkte ağacın ve saksı olarak kullanmak istediğim saksı tabanının resimleri mevcut:

http://www.flickr.com/photos/1190808...7612327054404/

Kuru dallar var bir kaç tane. Çok kalabalık gözüktü bana genel olarak. Budama işleminde izlenecek yol ve budama şekli ile ilgili önerilerinizi bekliyorum.Vermek istediğim şekil ise şuna benzer bir şey. Tabi ağacımız da isterse.

http://www.artofbonsai.org/galleries...s/zhao/012.jpg

Yazdıklarımdan herşeyin bir anda olması istediğim sonucu çıkıyormuş gibi olsa da bunun aylar veya yıllar sürmesi gerektiğini biliyorum ve yavaş yavaş, olmasını istediğim şekli verene kadar sabırla çalışacağım. İlginize teşekkürler tekrardan.

Sleepless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön