View Single Post
Eski 08-01-2009, 17:36   #20
Ent
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 53
Bu konuyu tekrar ısıtmış olacağım. Bu tarz bir çalışma yapmayı düşünüyorum.



Sn. praecox hocam siz meşe kütüğünden bahsetmişsiniz, peki hazır olarak satılan ve akvaryumlarda kullanılan mango kökü kütükler de kullanılabilir mi bu iş için? Dekoratif, suya dayanıklı, sert, yarıklı ama pürüzsüz bir ahşap. Elimde hazır bir parça da var deneyebileceğim. Bu uygun olur mu?

Alternatifi ise doğadan (zarar vermeden) bu tip kesilmiş/kırılmış bir parça bulmak ve dezenfekte etmek herhalde. Bilmiyorum, kerestecilerden filan meşe kabuğu satın alma imkanı olur mu? Ayrıca temin edilen kütüğün belli işlemlerden (kurutma, kaynatma, ısıtma vs.) geçirilmesi gerekir mi, zaman içinde çürüme sorunu olur mu, gerektiğinde bitkiyi kütükten ayırma işlemi kolay olur mu gibi sorular geliyor aklıma.

Bitkiyi camekan içine koyma imkanım yok şu aşamada. Çoğunlukla nemli olan, kapalı bir balkonda asılı ya da tel raf üstünde tutmayı düşündüm. Sulama için saksılarda olduğu gibi kütüğü suyun içine daldırabilirim haftada 1, daha sık olarak da fıs fıs yapabilirim. Sphagnum kullanmayı düşündüğümden püskürttüğüm su zaten emilip birkaç gün nem sağlayacaktır diye umuyorum.

Son olarak da; ne tip bir orkide olduğunu söylemedim çünkü kararsızım. Sıradan bir phal ile de deneyebilirim, ya da biraz cesaret edip cattleya ya da eğer arkadaşım sözünü tutup getirebilirse bir rhynchostylis üzerinde de deneyebilirim.

Yorumlar için şimdiden teşekkürler.

Ent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön