View Single Post
Eski 08-01-2009, 10:01   #1
Sleepless
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Sleepless / Fukien Tea

Merhabalar,

Aranıza yeni katıldım. Öncelikle bu platformu hazırlamak için uğraş veren herkese çok teşekkür ederim. Gayet doyurucu bilgiler var. Umarım zaman içerisinde benim de ufak bir katkım olur. Soruma gelirsek;

Dün Bauhaus'dan bir adet Fukien Tea edindim. Gayet sağlıklı görünüyor. Saksısı biraz küçük ve kötü durumda gibi. Toprağı da ağaç ile birlikte kalıp olarak çıkıyor saksıdan. İlk olarak daha rahat bir saksıya geçirmek istiyorum. Bunun için evdeki ortama alışmasını bekleyeceğim 1-2 hafta kadar. Sonrasında kullanacağım saksıyı ve dizaynını belirledim. Şu an kendi fotoğrafını ekleyemiyorum fakat hemen hemen şu fotoğraftakinin aynısı:



Düz yapıda olan gövdesini şekillendirmek için tel kullanmalı mıyım? Okuduğum kadarıyla kolay şekil verilebilen bir ağaç ve tel kullanımı mecburi değildir şeklinde tanımlamalar gördüm. Ayrıca ufak bir budama gerekiyor. Yeni filizler ve çok sayıda dal var. Daha rahat bir görünüm için budama yapmak istiyorum. Bunun için beklenmesi gereken uygun bir zaman var mıdır, yoksa istenilen an uygulanabilir mi? Akşama eve gittiğimde kendi fotoğraflarını eklemeye ve vermek istediğim şeklin illüstrasyonunu da yapmaya çalışacağım.

Bu konuda yönlendirmeleriniz ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Herkese teşekkürler.

Sleepless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön