View Single Post
Eski 07-01-2009, 23:09   #35
tatarbeyi
Ağaçsever
 
tatarbeyi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2006
Şehir: adana
Mesajlar: 42
Konuyu yeniden gündeme getirmekte fayda var. Çünkü tasarrufu bilmeyen bir millet olduk malesef. Baba tarafım Karadenizin karşı kıyısından yani Kırım tatarı olduğundan bizler zaman zaman sabah kahvaltımızı "nugay çayı" ile yaparız. Nasıl olur diye soracaksınız

Bir tencere içerisine doğal taze inek sütü konur ve kaynatılır. Ayrıca bildiğimiz çaydanlıkla ve demlikle demlenmiş çayın demini kaynayan sütün içine boca ederiz süzgeçten
tenceredeki sütümüz ile bildiğimiz çay karışmış oldu.

biraz daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan indiririz.

Biz anadoluda tas dediğim bakır kaplarımız vardır taslara servis yapar bayatlamış ekmeğimizi doğrayarak istek üzere tuz,karabiber ,ve fındık kadar tereyağ ilave eder ağzımız yanmamasına dikkat eder afiyetle bayat ekmeği değerlendiririz.

tatarbeyi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön