View Single Post
Eski 07-01-2009, 19:31   #25
Cumhur Tonba
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Sayın uzum. Siz herhalde 10-15 kadar tavuk besleyeceksiniz. Bunun yanında et tavuğu olacak mı? Yer olarak evinizin bahçesi mi? Sebzeleri de evin bahçesinde yetiştiriyorsunuz herhalde. Aynı benim bahçem gibi. Size 2x2 **** 2x3 artık yerinizin konumuna göre yeterli gelebilir. 3 tarafı kapalı, müsaitse güneş gören tarafı açık olabilir. Yükseklik kafanızı çarpmayacak kadar olsa yeter. Tünek olarak Bilek kalınlığında sopalar kullansanız kafidir. Yerden 1 metre yükseklik yeterli olur. Size pratik olark kullanmanız için söylüyorum. 2 adet taksi dış lastiği ni kümesin sota bir yerine koyabilirsiniz.
Çatı yı duruma göre ayarlarsınız. Ön cephe de bir kapı. İsterseniz girebileceğiniz kadar, isterseniz 1.65x80 cm. keyfinize göre yaparsınız. Kapının yanındaki duvarı 1 mt. Yükseklikte bırakıp, çatıya kadar kuşlarında giremiyeceiğ bir telle kapatabilirsiniz. Gezinme yeri için 30x25 ebatında bir alt kapakla giriş çıkışını sağlayabilirsiniz. Bilmiyorum onlara ne kadar yer ayıracaksınız.
Biliyorsunuz. Ülkemizde kuş Gribi hastalığı ciddi bir tehlike arz ediyor. Gerçi benim kümesim kuş yuvası gibi. Ben kuşlarıda bol bol besliyorum.
Besin değeri olarak fenni yemle beslenen tavukların yumurtaları ile, köy tavuğunun yumurtaları arasında bir fark yok gibidir.
Gezinen, solucan-ot-böcek- gübre v.s. yiyen tavuğun yumurtası ****** daha lezzetli olur. Aslında yazılacak çok şey var. Yine yazışırız.
Selamlar. Kolay gelsin.
Gübre si hemen kurur. Ben senede **** 2 senede bir temizliyorum. Altlık olarak kalıyor.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön