View Single Post
Eski 07-01-2009, 17:22   #44
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Çilek Ağacı için bir öneri

Sayın Selçuk,

Sizden özendim bende mutlaka bia ağaç yapacağım herhalde. Agaclar.net' e ilk başladığım zaman aldığım pompayı geçen gün ancak denedim.

ATMAN marka AT104 model, kutusunda 2,2 m yüksekliğe basar denilmesine rağmen 1,7 - 1,8 metrede kaldı. Firmaya gittim fark vererek bir büyük modelini aldım (AT105). Bunuda denedim 2,6 m demesine rağmen 2 metreye ancak basacak gibi. Benim düşüncem 2,3 metreye çıkmak gibiydi ama ya 2 metreye razı olacağım **** tekrar gidip bir model daha büyüğünü alacağım. Fakat fiyat ikiye katlanıyor. AT104 30 YTL idi, AT105 e 42 YTL verdim. AT106 72 YTL' ye fırlıyor. Ayrıca enerji sarfiyatıda katlanıyor tabi ki. 38 watt' tan 60 watt' a çıktık, daha büyük alırsam enerji sarfiyatıda artacak. Bu yüzden çalışmaya başlamadan pompa performansını test etmekte büyük fayda var.

Bu arada yeni bir çalışma daha yaptım. Kesme biçme işlemi ile uğraşamayacak arkadaşlar için kolay bir çözüm olabilir. Tabi düz boruya nazaran fiyat biraz farkedecek ama değer herhalde.

Ø75xØ50 Y Çatal PVC leri üst üste şaşırtmalı dizerek ağaca benzer bir görüntü elde etmek mümkün. Ayrıca elimizdeki pompa hangi yüksekliğe basıyorsa ekleme veya çıkarma yaparak yüksekliği ayarlamakta mümkün. Alt ucunu sizin yaptığınız gibi bir kovaya yerleştirip pompayı içine yerleştirmeyi düşünüyorum.

Yalnız fideleri hangi ortamda yapacağıma karar veremedim. Ben en üsten banyo duşu ile fıskiye olarak püskürteyim istiyordum ama sakıncalarını düşündükçe perlit veya perlit-torf karışımına döneceğim herhalde. Öbür türlü pompanın kesintisiz çalışması gerekecek, sıcak havalarda en küçükl bir elektrik kesintisinde fidelere besin ulaştırmak problem olacak.

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Saygılar

Eklenen Resimler
 
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön