View Single Post
Eski 07-01-2009, 16:16   #13
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz Mesajı Göster
Çocukluğumun köyde geçen yıllarından anımsadığım kadarıyla tavuklar "tünek" denilen, kümes içersinde yüksekçe bir çıtada geceliyor.
...
Acaba tavuklara uygun tünek çapı ne kadardır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
...
Açık bölümdeki kümes telini sansar, gelincik ve tilki gibi yırtıcıların giremiyeceği şekilde yapmalısınız. Söz gelimi, telin dışından toprağı kazıp içeriye girememeliler. Tek kat kümes teli de yırtıcıları durdurmaya yetmeyecektir.
Bende bu yırtıcıların hepsi ve dahasıda var. Acaba yılan için ne gibi önlem almak gerekir. İki kat kümes teli yılanı engeller mi?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
...
Tavuklar, her türlü tahılın yanı sıra yeşillik de severler. Hatta yemiyecekleri bir şey yok gibidir. Bu yüzden beslemekte güçlük çekmezsiniz.
Bahçede sebzede yetiştiriyorum. Tavuklardan sebzelerimi korumam mı gerekiyor? Yeşillikleri korumaya aldım diyelim, peki tavuk domates, biber, fasulye vb. bitkilere zarar verir mi?


(Eminim tavuk yetiştirmeye başladıktan sonra bu sorularıma çok güleceğim, ben ne sorular sormuşum diye... Ama konu hakkında bir fikrim olmayınca böyle sorular sorabiliyorum)


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
... Kışın açıkta kalırlarsa donar ölürler.
Kışı geçirmeleri için kapalı kümes yeterli olur mu? Örneğin lamba gibi basit bir ısı kaynağı kullanmam gerekir mi? (Kümese elektrik çekeyim mi?)

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön