Konu: Atık Yağ
View Single Post
Eski 05-01-2009, 11:40   #14
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Bu gibi haberlere ben kimyasal açıdan bakıyorum. Burada "sapsarıya dönüştürülüyor" demek okuyucuda olan kansergen maddeler rengini dönüştürmek sureti ile kaşeleniyor izlenmi uyandırılmak isteniyor.

Ancak işin temeline bakalım. Kararma aslında kömürden başka bir şey demek değil kanserogen olabilecek maddeler ise diğer bir dizi pyrenler v.s. ler zaten renksiz ve çok az miktarlarda oluşsa da etkisi var.

gelelim magnesolün ne olduğuna ve ne olabileceğine. Bu (gerçi linkdeki dokümantasyonunu açamazsam da) bu bir tür magnesium silikat. yani bir tür kaolin kaolinler de aktif kömürler gibi çoğu büyük boydaki molakilleri absorbe edici özeliğe sahip. siyah bir yağı beyazlatması demek bu kararmış tehlikeli maddeleri absorbe ediyor demek nasıl ki kirli bir suyu aktif kömürden geçirip içilebilir bir hale sokuyoruz bunu da lipofil bir ortamda kaoline yaptırtıyoruz. sonuçta hiç bir şey kaşelenmiyor sadece korkulan kanserogen az oranda oluşmuş küçük boy ayrışmala sonucu ortaya çıkan bir dizi kimyasalı absorbe edip megnesola emdirip filtreliyoruz demek.

bu tabii sadece kimyasal arındırma yöntemi bunu suda aktif kömürle yapabileceğimiz gibi kaolinlerde de yapabiliriz nasıl ki ishal ilacı olarak kaolin yutabiliyorsak vede midedeki zehirli maddeleri emip bizi ishalımızda sağlığımıza kavuşturmıya yardımcı oluyor ise kaolin de atık yağda bunu yapıyor.

bu tür filtreleme zaten imalatda kullanılıyor. sonuçta bu filtrasyon sonucu yağın efsafını tekrar inceleyip düzgün bir karar vermeli.

her şeyi yarı buçuk öğrenip ucundan yakalayıp çamur atmak kolay ben ne birini ne de diğerini savunuyorum ancak yetersiz verilerle bu tarz karalamaların kimseye de faydası olmıyacağını düşünüyorum.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön