View Single Post
Eski 04-01-2009, 23:16   #14
sezinci
Ağaç Dostu
 
sezinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,969
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan Mesajı Göster
Merhaba.

Sn. Orman Mühendisi,

Lüks bir otel görünümünde kocaman ve etrafındaki binalara tepeden bakan oldukça yüksek bir yapı. Hiç bir masraftan kaçılmadan döşenmiş binlerce oda. Koridorlar ve odalar adam dolu. Öğle tatilinde sanki bir holding boşalıyor sanırsınız. Biraz ötede (3-4 Km) Yüzlerce dönüm arazi içinde 10 adet yine otel kadar lüks 4-5 katlı binalar. Otoparkların hepsi araba dolu.

İşte benim gördüğüm bunlar. Yine de orman mühendislerine kızmıyorum. Sistem böyle kurulmuş. Yanlışlıkları halk kadar kendileri de görüyorlar ama değiştirmeye güçleri yetmiyor. Bürokratik oligarşi her zaman galip geliyor. Zamana direniyor. Ellerinde her imkan, araç gereç var ama yine olmuyor.

Saygılar

Size katılıyorum. Bakanlık ve Genel Müdürlükte binlerce personel varken taşra teşkilatı adam sıkıntısı çekiyor. büroda çalışacak birkaç tane memuru bulunan, bunun yerine arazide çalışması gereken işçilerin büro işlerinde çalıştırılmak zorunda olduğu orman işletmeleri biliyorum. İşleri yapacak olan da taşra teşkilatları. Terslik burada.

Maalesef Türkiyede birçok kurumda olduğu gibi sistem böyle kurulmuş. Bu sistemi değiştirecek olan bürokratlardır. Siyasilere "dur kardeşim burasını ben yönetiyorum" diyebilecek cesareti olan bürokratlar.

Önce onları bulmak lazım. Onları bulursak zaten işini layıkıyla yapan insanların sayısı artacaktır.

Bence iş yine geliyor kurumlara yönetici atayan hükümetlere dayanıyor. Her gelen hükümet aynısını yapıyor ve sözünden çıkmayacak kişileri kurumların başına yönetici atıyor.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön