View Single Post
Eski 02-01-2009, 19:08   #20
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Sayın sarıcan, benim yaptığımda da sizin düşündüğünüzde de Kudret beyin önerdiği tek besin hortumuyla üstten sızdırarak besleme şeklinde de tek hesaba katmadığımız unsur , drenaj sıvılarıdır.

Şimdi yeni bir ağaç daha yapıyorum. daha basit hatta herkesin evde kolayca yapabileceği kadar az teferruat içeriyor. Drenaj sorunuda yok. Bununda resimlerini yakında yayınlarım.

Benim 2 metrelik bir PVC seçmemdeki neden üst kısmı sizin dediğiniz gibi depo yapmayı düşünmemdendir , ama bitkilerle dpo kısmını pratikçe nasıl ayıracağımı bulamadığımdan öylece bıraktım.

Basit ağaçtan sonra birde bu altta ana depo üstte yedek depo şeklinde bir ağaç daha yapayım. Yani sonuçta 3 model ağacımız olsun. Fakat bu sizin önerdiğinize biraz daha teferruat ekleyeceğim. Bazı elektronik düzenekler gibi. PH ve EC yi sürekli gösteren iki kadran ile sıvı seviye göstergesi , birde tepeye taşma önleyen devre kesici.

Birde bitkili boru çapını biraz daha düşürüp bitki yerini daha fazla açıp tam bir ağaç görünümü vermeyi istiyorum. Bakalım hepsini becerebilecekmiyim ?

Not : Bu sistemde ince taneli perlit kullandım. Fakat perlitin zımpara etkisi biraz fazla. Fideyi incitmek çok kolay. Emriyosu başını yeni çıkarmış fasulyenin kotiledonları bile çok hafif bir dokunmayla kırılıp ayrılabiliyor perlit içinde. Yani perlite torf içinde bir mini bardakla koymak çilek fidelerini daha garantili olacak gibi.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön