View Single Post
Eski 01-01-2009, 15:41   #24
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Saf sphagnum mantar oluşumlarını bastırsa da sadece genç orkidelerde veya kökleri çürümüş veya çelikleme tek rizoidli catt. gözünü filizlendirme gibi diğer bir dizi yeni kök oluşumunu çürütmeden aktive etmek gibi sebeplerden kullanılır. olgun orkidelerin daha çok kabuk ağırlıklı gevşek havadar bir saksı harcında bakımı uygun olur. sphagnumda köklendirilen genç v.d. bitkileri en geç iki sene sonra böyle bir saksı harcına dikilirler.

linkdeki EC metre milliSiemens [mS]çinsinden ölçtüğü belirtilmiş bizim sulama veya gübreleme suyunu ölçeceğimiz değerler 100 ila 800 mikroSiemens [µS] yani o aletin ölçüm aralığı 0-1999 [mS] ise göstergenin 0,1 veya 0,8 göstermesi gerekir. bu tarz aletler iki uç değerlerde linear ölçüm özeliklerini kaybeder. dolayısı ile ihtiyacımız olan ölçüm aralığında doğruluk ve hassasiyet iyi değildir.

Tabii bu arada bu aletin tanıtımındaki verilerin doğru yazıldığını var sayıyorum belki yanlış yazılmıştır ve ölçüm birimi hakikatde mikroSiemens cinsindendir. Almadan önce bunu satıcıya sormanız uygun olur.

Toplam tuz miktarını bulmak için ölçtüğünüz değeri 0,625 faktörle çarparsanız takribi bir tuz miktarı elde edersiniz ki TDS (toplam çözünmüş katı madde) metreler de böyle bir faktörle çarpıp göstermekteler.

Saygılarımla

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön