View Single Post
Eski 31-12-2008, 15:58   #19
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sayın Akın Selçuk,

Atölye imkanlarınız her şeyi yapmaya müsait gördüğüm kadarıyla. Sanatkarlığınıza da diyecek yok.

Benim gönlümden şöyle bir ağaç yapmak geçerdi. Çalıştığım dönemde sizlerle tanışsaydım kesin fabrikada kendim için yapardım bir tane. Bütün parçalar PVC boru ve parçalarından standart parçalar. Alt depo için Ø200x250 PVC boru, kör tapası, kayar manşonu ve Ø200-Ø110 Adaptör olarak düşündüm. Ağaç kısmı Ø110x1500 PVC Boru, Üst depo için ise Ø110x250 PVC Boru düşündüm. Yerine takmadan önce borunun ucunu bir şekilde körleyip silikonla sızdırmazlığını sağlamak gerekecek ve belki sıvıyı alta akıtmak için damlalık bağlamak için delik açılıp damlalık bağlanacak. Ona siz karar vereceksiniz. Deponun üst kısmınıda ışık almasın diye Ø110 kör tapa ile kapatabilirsiniz.

Ben çizimde sizin keserek şekillendirdiğiniz yerleri yapamadığım için o kısımlara sanki yuvarlak bir viyol yerleştirmiş gibi gösterdim ama sizin keserek yaptığınız şekillendirme daha kullanışlı ve pratik. Fakat bu kadar zahmete girdikten sonra fide sayısı fazla olsun diye ortadakini bir miktar şaşırtmak kaydıyla 120 dereceye bölerek her boğuma 3 fide konulacak gibi yaptım.

Ben sadece Ana besin deposu ve daha önceki mesajda yazdığım üst depoyu göstereyim istedim. Yukardaki depoda sıvı bittikçe veya seviye kontrol sensörü alt noktayı algılayınca pompa ile alttaki depodan üst depoya takviye yapmayı düşünürdüm.

Üst depodaki besini damlama metodu ile ister en üst noktadan bütün düşey boruyu tek bir damlalıkla, isterseniz sizin yaptığınız gibi bir kollektörle her fideye ayrı bir damlalık bağlayarak ayarlamaya çalışırdım. Arkadaki basınç sabit olduğu için damla miktarını eşit olarak ayarlamak problem olmazdı diye düşünüyorum.

Başarılarınızın devamını diliyorum. Saygılarımla.

Eklenen Resimler
 
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön