View Single Post
Eski 08-08-2006, 08:15   #5
Oğuz Sağlam
Ağaç Dostu
 
Oğuz Sağlam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 267
Teşekkür eden değerli forum dostlarına ilgi ve sabır gösterip adresi inceledikleri için asıl ben teşekkür ederim. Kemal Bey'e bu seçkin forumda çalışmasını duyurduğumu, bu sayfanın linki ile birlikte ilettim.

İkilemeler
İçmekan - dışmekan
Kum - cam
Su - toprak
Doğa - bitki
ve
İNSAN...

Bitkili sucul yapay ortamlar ya da sucul bahçeler bağlamında Dünya'da tek marka olmuş isim Takashi Amano. Evinin bir köşesinde. Evin içinde ve dışındaki kavramsal bütünlüğe, sadelik içinde beliren öznel bölgelere ve öznenin taşıdığı doğal huzur mesajına bakın.

Amano'nun bu eserinin tadını çıkarırken faydalandığı tümleçin güzelliği ayrı bir kapı. Oralardaki belki tek fikirsel olarak Anadolu kaynaklı ürün. Antik Anadoluda ilk kez damaklara değen fermente üzüm suyu.

Amano ne dinliyor bilmiyorum ama bu mabedvari ortama barok güzel giderdi.



Fotoğrafın kaynağını ne yazık ki bilmiyorum. Fotoğraf İSAK Forumları'nda paylaşıldı. Ama fotoğrafın adresi şu; http://img364.imageshack.us/img364/9...riginaldf9.jpg

Amano ve duruş: http://img164.imageshack.us/img164/8254/110ix1.jpg

Ayrıca mekan hakkında daha fazla bilgi için orada arkadaşlar bazı linkler vermiş. En güzeli belki şu: http://www.pbase.com/plantella/niigata2005amanoshome

Saygılar,

Not: Fotoğrafın ebatları biraz büyük olabilir. Ancak upload işlemini ben yapmadığım için ve orijinal haliyle paylaşmak istediğim için bu şekilde oldu. Bunun için özür dilerim.

Oğuz Sağlam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön