View Single Post
Eski 29-12-2008, 17:55   #12
Volare
Ağaç Dostu
 
Volare's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: Izmir
Mesajlar: 1,390
Prof.Dr.Mustafa Nutku hocamızın bize ulaşan bir yazısını dikkatinize sunuyoruz:

”MSG diye bir katkı maddesi var. Mono Sodyum Glutamat. Yiyeceklere konunca tadının beyin tarafından güzel algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu farketmiyor, neye konsa tadi güzelmiş gibi geliyor. Bunun zararlarının hepsi çok sayıda çalısmayla kanıtlanmis ve bununla ilgili bir rapor Dünya Sağlık Örgütüne sunulmuş durumda.

ZARARLARI:
- Bu madde nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Yol açtığı hastalıklar merkezi sinir sistemi tahribati ve buna bağlı olarak Alzheimer, Parkinson, Huntington hastalıkları, Sara (epilepsi).
- Retinal dejenerasyon (göz retina tabakası hasarı)
- Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite
- Büyüme hormonu baskılanması
- Pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı olarak diyabet
- Böbrek ve karaciğerde hasar
- Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor yani bebek de aynı etkilere maruz kalabiliyor.

Kontrol edebildiğim kadarıyla:

-tüm cipsler ;
-tüm hazır çorbalar ;
-tüm et suyu tabletleri ;
-tüm kurutulmuş soğan , sarmısak tozları ;
-hazır köfte harçları ;
-hazır toz halindeki salata sosları ;

bu maddeyi içeriyor .
Satın alırken lütfen kontrol edin ,küçücük yazılarla içindekiler' de
ne yazıyor.Kendimizin ve çocuklarımızın sağlığı için .

Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön