aşılı hünnap diye birşeyin olmadığını duymuştum piyasada satılanların hepsinin çelikten üretim olduklarını biliyorum,sizin tohumların çimlendirilmesi çok basit ben hiçbir ekstra işlem yapmadım yalnızca hafif nemli ortamda bekletmiş oldum,öncelikle bir tülbent veya benzeri pamuklu kumaş olursa iyi olur hem nem tutuyor hem havalandırmayı iyi sağlıyor bu bez parçasını 3-4 kat katlıyoruz sonra çekirdeklerini çıkardığımız hünnapları bunun içine yerleştirip bol suyla suluyoruz tüm bez parçası ıslandıktan sonra fazla suyu süzüyoruz kapalı bir kap içine yerleştirip çok az hava alacak şekilde kapatıyoruz ve 20/25 derece arasında bir sıcaklıkta bekletiyoruz 8/9 günde çimleniyor ilk denemenizde başaracağınıza eminim başarılar diliyorum.
|