View Single Post
Eski 28-12-2008, 01:29   #104
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper Mesajı Göster
Sayın Meyveli Tepe ;

Pseudomonas bakterisinin bir çok türü vardır.Bu türlerinden bazıları da insanlara ve hayvanlara hiçbir toksik etmi yapmayan türler olduğu bilim adamlarınca kanıtlanmıştır. TR 2000 Pseudomonasın faydalı bir türüdür.Umarım anlatabilmişimdir.
Saygılarımla
Oğuz bey,
Mesajıma dikkat ederseniz sadece Pseudomonas bakterisi yazmadım. Sizin önceki mesajınızda tam da adı geçtiği üzere Pseudomonas fluorescens yazmıştım. İşin gerçeği bu bakteri insan ve hayvanlara enfekte olabiliyor (ki, antibiyotiği bile geliştirilmiş). Uzmanı olmadığım için hangi yolla enfeksiyona sebep olabildiğini bilmiyorum. Bu yüzden ne yapılırsa enfeksiyona sebep olmaz çok net bilinmesi gerekir.

Söz gelimi, çilek serasında püskürtme yoluyla bu bakterinin dağıtılması, ilaçlama yapanları enfekte eder mi (ki ağızlarını tülbentle kapatmaları işe yaramayacaktır)? Ya da meyvelere bulaşıklık tüketicileri enfekte eder mi?

Siz ürün adı vermediniz. "Bionem mi" sorusunu da ne doğruladınız ne de yalanladınız. Ancak bu bakterinin kullanıldığı Türkiye orijinli ve sıvı formunda tek bir ürüne rastladım. O da, Alternatif Toros Tarım isimli Ltd. şirketin Antalya'da ürettiği Bionem isimli ürün.

Ürün, Türkiye'de mikrobiyal gübre olarak tescillenmiş (oysa gübreden çok bir pestisit özelliği taşıyor). Tescil belgesinde adı geçen mikro organizma Pseudomonas fluorescens bakterisi (10^8). Tescilde TR2000 diye bir şey geçmiyor. TR2000 adına sadece şirketin web sayfasındaki izahatta rastlıyoruz. Ancak TR2000 hakkında iç ve dış kaynaklarda başka bir bilgiye rastlamadım.

Yine siteden anladığım kadarıyla, ürün Bulgaristan'da Biber Kökboğazı Yanıklığına karşı bir fungusit olarak ruhsatlanmış.

İlgili web sayfasında ürünün kullanım şekilleri ve dikkat edilecek hususlarla ilgili bir şeye rastlamadım. Ancak bu şirketin Bionem kullanarak çilek üretimi yaptığını da anlamış oldum. Dahası, sizin B5A forumunda göndermiş olduğunuz çilek seralarınızın resmi ile Alternatif Toros Tarım'ın çilek broşürü arasında büyük benzerlikler var. Hatta, o forumda ilaçlama sırasında neden ağzını kapatmış vs. diye üzerinde yazışılan kişinin fotoğrafı şirketin broşüründe de açıkça mevcut.

Dolayısıyla bu bilgileri birleştirerek sizin bir şekilde Alternatif Toros Tarım mensubu olduğunuz izlenimini edindim.

İşin gerçeği, bizlere bulmaca çözdürmek yerine bunu baştan sizin söylemeniz çok daha yerinde olurdu.

Bu bakterinin bitki köklerinde çok olumlu etkiler yaptığına dair son bir kaç günde bir sürü yabancı kaynaklı yazıya rastladım. Bu yüzden, sözünü ettiğiniz ürünün detaylı olarak tartışılıp anlaşılmasında büyük yarar var.

Sizden ricam, şayet ürün ve kullanımı ile ilgili detaylı bilgi sağlayabilecek durumda iseniz, bulmacavari, üstü kapalı ifadelerden vaz geçip açıkça paylaşımda bulunmanız tam da forumun amaçlarına uygun bir tarz olurdu.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön