Konu: mayer Limon
View Single Post
Eski 26-12-2008, 16:16   #3
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Kulak pamuğunu çiçekteki sarı polen olan yerlere değdirdiğinizde kulak pamuğuna polenler yapışır, bu polenleri gözle hissedebilrisiniz. Beyaz pamuk hafif sarıya dönüşür, bu polenleri çiçekteki dişi organ olan ucu şeffaf ve genelde ortadan çıkmış olan ucu hafif yapışkan uzantının ucuna değdirdiğinizde bir kaç polen buraya yapışır ve döllenme gerçekleşir. Kısaca arıların yapması gerekeni biz yapmış oluyoruz.
Bütün çiçekli bitkilerde bu uygulama yapılabilir, böylece meyve ve tohum tutturma şansımızı %90 lara çıkarmış oluyoruz.

Bizim uygulamalarımızda bu yöntemle 17 litrelik saksıda 28 limon tutturma oranımız var.

Doğal olmayan yöntemlerle, çiçeğine hormon sıkmak gibi yöntemler yalancı başarı bence, bu hormonu çiçeği sanki polenlenmiş gibi bir his vermek ve meyve tutturmak için yapılıyor. Genelde içerisinde çekirdek olmayan meyve ve sebzeler hormonludur.

Bu hormonlama yöntemi büyük gros marketlerde bol çiçekli satılan bitkiler içinde geçerli. Bol çiçekli alıyorsunuz ve kısa sürede bitki göçüyor.




Sn. snoopy,

Mayer limon çok enteresan bir tür. Kış başlarken ve yaz başında bol miktarda çiçekleniyor, şu bir gerçekki kokusu baş döndürücü ve güzel. Saksıdaki bir mayer limon ağacında 3-6 dönem, 1-2 ay arayla açan çiçeklerden oluşan meyveler olabiliyor.

Çiçekleri genelde mor pembe gibi oluyor dış taçları, bu morluk ve pembelik zannedersem bol güneş görmesine ve hava şartlarına bağlı. Sizin çiçeklerinizin beyaz olmasına karşın epeyce büyük ve güçlü oldukları görülüyor.

Kış dolayısıyla çiçeklerinize arılar gelmeyecek, ev içinde olduğundan dolayı rüzgardan da dolayı tozlaşamayacak, 41 ci mesajda çiçekleri nasıl tozlaya bileceğinizi açıklamıştım önceden. böylelikle bir sürü limonunuz olacak.

Limonunuzu en çok güneş görebileceği bir yere koymanız sağlığı için çok iyi olur.

Saygılar.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön