View Single Post
Eski 22-12-2008, 22:22   #95
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.

Sn. angel67,
Sn. nariçi,

Esasında Devletin bir suçu yok. Bütün mülkiyet problemlerinde suçlu, Devletin yönetimine gelen yeterli hukuk bilgisinden yoksun işgüzar ve kanun tanımaz memurlarının.

Diğer bütün ülkelerde olduğu gibi tapu en geçerli kağıttır. Kanunlarımızda da bir problem yoktur. Gelişmiş ülkelerden alınmadır. Ancak uygulamada bazı kişiler hukuğun uygulamalarına müdahale etmektedir

Görevini eksik ya da yanlış yapan kadastro veya orman memurlarının açıklarını kapatmak amacıyla ve de orman kayıplarını önlemek amacıyla çıkartılmış olan adaletsiz kurallar, Kanunlar ile çelişen bazı yargıtay kararlarının çıkartılması bazı karışıklıklara sebep olmaktadır. Bu zorlama hukuk kuralları,vatandaşın en önde gelen mülkiyet hakkı ile çatışmaktadır.

Esasında yakın zamanda AB ile çıkartılan uyum yasalarına uyma zorunluluğu ndan bu gibi meseleler çözüme ulaşacak ve tapulu mülklere yapılan saldırılar bir son bulacaktır.

En büyük haksızlık ise, devletin tapularına sorumsuzca saldırıp bir sürü haksızlığa sebep olanların kanunlara rağmen cezalandırılamamasıdır.

Temennim hukuk sistemimizin dışarıdan zorlama olmadan bu gibi meselelere çözüm bulmasıdır.

Sn. angel67, yazdıklarınızdan 9180m2 arazinizin orman iddiası ile elinizden alındıktan sonra, başkalarına satılmış olduğunu anladım. Eğer doğru anladımsa orman iddiası ile tapunuz iptal edildiyse aynı arazi başkasına satılamaz. Hele orman arazisi diye elinizden alındıysa hatırladığım kadarıyla imara açılması da mümkün değildir.

Biraz daha açıklayıcı bilgi verebilir misiniz?

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön