View Single Post
Eski 03-08-2006, 16:32   #9
dagdelen48
Yeni Üye
 
dagdelen48's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2006
Şehir: muğla dersem anlaşılır nasıl birde yaşadığım
Mesajlar: 7
Alıntı:
CHARACTERISTICS:

Hoya's are great hanging plants. They have thick waxy leaves, which can store water. It is best to let these plants get dry between watering. The foliage will wrinkle if not enough water and if too much, light brown spots and or whole thick yellow leaves will occur. If dry pieces of vine appear this is often due to not enough water cut it back to soft foliage or top of soil where ever it ends. Once they become root bound they will bloom and grow constantly. In some cases this can take two years. Blooms are really neat; they are clusters of stars. They will continue to bloom from the same areas (spur) so when the flowers die off don't remove the part they came out of if you want lots of flowers. They will continue to Bloom if they get good sunlight for most of spring and summer. I have plants that have over ten bloom clusters at once. Their new growth can be deceiving when it first comes out, because it first appears as a leafless vine. The leaves slowly come out from the vine so be patient. You can take cuttings from these plants, if you are trying to root them with out rooting hormone then try it in the spring. Take cutting 3-4" long and give them sunlight; it can take several months. When these plants are growing feed once a month.

dagdelen48 çevirisi

hoya büyük sarkık bitkilerdir.bu bitkilerin suyu saklıyabilen kalınb yapışkan yaprakları vardır.En iyisi bu bitkileri suyun içinde kuru kalmalarına müsade etmektir.Su yeterlideğilse yapraklar buruşacak,çok fazlaysa hafif kahverengi benekler veya tamamen sarı kalın yapraklar olusacakdır.Bitkilerin kuru kısımları görülürse bu suyun yetersiz olmasından dolayı,onu tekrar yumuşak yapraklara veya bitkinin toprağın üstünde kalan kısmının bittiği her yere keser.

Bir kere onlar kök ucu olur,çiçek acar ve devamlı büyür.Bazı durumlarda bu iki yıl sürebilir çiçekler gerçekten harika;onlar yıldız demeti . Onlar aynı kısımlardan çiçek açmaya devam edecek dolayısıyla daha çok çiçek istiyorsan çiçekler birer birer öldüğü zaman bitkinin dıştaki kısımlarını hareket ettirme.Bahar ve yaz mevsiminin büyük kısmında iyi güneş ışığı alırlarsa çiçek açmaya devam edecekler. Üzerinde çiçek demetine sahip olabilirler.Yen i mahsülleri ilk cıktığında aldatıcı olabilir,çünkü o ilk kez yapraksız bir bitki olarak gözükür.Yapraklar yavaşça bitkiden çıkar dolayısıyla sabırlı olmak gerekir.

Kökleşme hormonu olmadan kökleştirmeye çalşıyorsanız bu bitkilerden aşı alabilirsiniz bunu baharda yapın 3-4 (cm veya inç )uzunlugunda aşı alın ve onlara güneş ışıgı verin bu aylar alabilir bu bitkiler ayda bir meyve verir.


Diğer çeviriyi de buraya ekliyorum (malina)

Alıntı:
ibuprofen çevirisi:

Mum çiçeğinin kendine has özellikleri
Mum çiçekleri mükemmel sarılıcı, asılıcı, yapışan bitkilerdir. Su depo edebilen kalın balmumsu yapraklara sahiptirler. Bu bitkiler için en iyisi sulamalar arasında dibinin kuru olmasını sağlamaktır. Yapraklar az sulama ya da suyu fazla kaçırma durumunda kırışıklık gösterecek, yapraklarda açık kahverengi lekeler oluşacak ve tamamen sarı yapraklar olacaktır. Eğer bitkinin kuru asma çubuğu haline döndüğünü görürseniz bu muhtemelen yetersiz sulamadandır, bu durumda taze yeşil kısma kadar ya da kuru kısmın sonuna kadar kesin.


Bitkinin gerçekten zarif yıldız demeti şeklinde çiçekleri vardır. Çiçekler kuruyup öldükleri yerden açmaya devam edeceklerdir, bu yüzden birsürü çiçeğiniz olsun istiyorsanız çiçeğin kuruduğu bölgeleri temizlemeyin. Bendeki çiçekler tek açışta 10 demet veriyor. İlk sürgünleri verirken büyümesi aldatıcı olabilir çünkü ilk başlarda yapraksız bir asma çubuğunu andırır. Yapraklar çubuktan yavaş yavaş çıkar bu yüzden sabır gösterin.

Eğer bitkiyi çeliklemek istiyorsanız bitkiyi budayabilirsiniz ve çillendirme ilaçlarıyla baharda çillendirmeye çalışabilirsiniz. 7.5 - 10 cm uzunluğunda kesimler yapıp güneş ışığına bırakın, çillenmesi aylar sürebilir. Mumçiçeklerini ayda bir kere gübrelemelisiniz.


Düzenleyen malina : 04-08-2006 saat 18:12 Neden: ingilizce metinleri mutlaka çevirinizin yanına koymalısınız...
dagdelen48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön