View Single Post
Eski 21-12-2008, 11:57   #36
Balıkcı
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster

Enginar yapraklarını yarım litre kadar suda düdüklü tencerede haşlayıp süzüp her gün 1 su bardağı için. (Şİmdiki düdüklü tencereler çok çeşitli olduğu için süresini siz ayarlayın) En az iki hafta aynı saatlerde içmeye çalışarak devam edin. Ve her gün taze hazırlayın. Toptan yapıp bir hafta içmeyin

Bu arada size yan etkisi hiç olmayan bir bitki çayı tarifi daha. Bu da karaciğer için. 1,5 litre suya 1 kemik zencefil, 1 tane zerdeçal, yarım kabuk tarçın, 2 karanfil kaynamaya başladıktan 5-6 dk sonra kapatıp demlendirin. Günde 2 su bardağı için. Bunu bitene kadar bekletebilirsiniz. Baharatları kabuk olarak kullandığınız için bekledikçe daha güzel oluyor. Tadı da çok güzelmiş (ben içmediğim için bilmiyorum)

Bir de günde 4-5 adet kuru kayısı yemeye çalışın

Biz bunları uyguladık sonuç oldukça başarılı. Hem bizim sorun hepatit c ye bağlı karaciğer bozulmasıydı. Sizinki sanırım balık yanında rakıdan dolayıdır Ha bu arada bu çayı içerken rakıyı kesmeniz gerek tabi
Sevgiler...

Limon

Şimdiye kadar bir yazıya 20 ay sonra cevap yazmış mıydım, bilmiyorum.
YAzını okudum, dua da ettim ama cevap yazmamışım.
Tekrar teşekkür ediyorum.

Enginar yapraklarıından, enginarın yediğimiz kısmını saran , bazılarının kırıp attığı yaprakları anlıyorum, bitkinin kendi uzun yaprakları değil, değil mi?
Zira bitkinin yaprakları zehir gibi, çiçek tablasındaki yaprakların suyu ise neredeyse tatsız. (Tarifi uygulamışım yani)

Zerdeçal toz gibi değil mi, tane derken kurumuş bir çiçek yaprağı mı, bunu anlamadım.

Alkolün hiçbir çeşidiyle aram iyi değildir, sigara da içmem, karaciğerimi ne bozuyor acaba?

Bahçedeki enginarlar ne durumdalar?

Selam ve sevgiler.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön