Konu: Örümcekler
View Single Post
Eski 03-08-2006, 13:01   #15
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707

ISIRAN, HATTA ET BİLE KOPARAN DEV ÖRÜMCEKLER PANİK YARATTI!

Et kopartan dev örümcek paniği
Ankara’nın Haymana ilçesi Çalış beldesinde ortaya çıkan 10 santimetre büyüklüğündeki örümceklerin zehirsiz bir tür olduğu belirlendi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çalış beldesi Yılanlı mevkiinde ortaya çıkan örümcekleri görerek paniğe kapılan vatandaşların başvurusu üzerine, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Beldede yapılan çalışma sonrası, yakalanan örümcekler Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Böcek Bilimi Merkezine gönderildi.

Merkezde yapılan çalışmalar sonucunda, Haymana’da ortaya çıkan örümceğin "solifugae" türünden olduğu kaydedildi. Söz konusu örümceğin halk arasında "karabüyü" olarak adlandırıldığı belirtildi.

Zehirli olmadığı bildirilen örümceğin, güneş battıktan sonra ortaya çıktıkları, çok hızlı hareket ettikleri ve 1 metreye kadar sıçrama özelliği olduğu bildirildi.

10 santimetreye varan büyüklüğü ve iri görünümleri nedeniyle halk arasında paniğe neden olduğu ifade edilen Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü raporunda, bu tür örümceklerin ısırabileceği, hatta et dahi kopartabildikleri vurgulandı.

Kaynak:http://www.haberturk.com/newengine.p...haber&@=239273

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön