Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda
Zeytinleri suyundan aldınız ve baktınız tatlanmış, soğuk su ile son bir kere daha güzelce yıkayınız. Suları iyice süzüldükten sonra masa üzerine yayacağınız bir örtü üzerine ( temiz büyük kağıtta olabilir) zeytinleri seriniz. Kurumaları için biraz bekledikten sonra (1/2-1 saat yeterlidir) hepsini bildiğimiz sofra tuzu ile güzelce tuzlayınız ( ölçü veremiyorum ama hepsinin karıştırılarak normal miktarda tuzlanmasına dikkat etmek gerekir). yarım saat kadar o hali ile bekletiniz tuzunu alması için sonra tümünü cam kavanoza alınız, kavanozu silme zeytinyağ ile doldurunuz ve kavanozun içinede 1kg zeytine 2 limon hesabı ile limonları enine yuvarlak olarak dilerek kavanoza atınız. Bu işlem ile elde ettiğiniz bu yağlı zeytin hem çok tuzlu olmayacaktır hemde çok ekşi ve hepside diri diri kalacaktır kavanoz içinde.
|
Merhaba zeytinler sonunda tatlandı. yukarıda belirtiginiz şekilde saklamaya çalışacağım umarım 10kg güzelim zeytini ziyan etmeyiz. bir iki güne fotolarınıda yüklerim. tüm zeytin severlere selamlar