View Single Post
Eski 19-12-2008, 11:56   #629
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Öncelikle güzel yazınız için teşekkür ederim. Çok acemi olarak başladığım bu zevkli uğraşımın merak uyandırması ve yol göstermesine çok sevindim. Benim de bahçede en çok zevk aldığım bölüm Sebze Bahçem. Büyüyen sebzelerle yemekler pişirip, salatalar yapmak, eşle dostla paylaşmak... işin en güzel tarafı.

Şimdiye kadar yetiştirdiğim kış sebzeleri kar da yağsa don da olsa, üstlerini örtmeden hiç zarar görmediler. Hatta ilk sene bir sabah kalktığımda tamamen donmuş kıvırcıklarımı görünce hepsi ziyan oldu sanıp çok üzülmüştüm. Buzluktan çıkan sebzeler gibi pörsüyeceklerini düşünmüştüm. Ancak öğlene doğru baktığımda don tamamen çözülmüş, sebzelere ise hiç bir şey olmamıştı. Bu kış bahçemde 4. kışım, şimdiye kadar hiç bir kış sebzem, üzerlerini örtmediğim halde donup ölmedi. Dereotları ve Maydanozlarda sararmalar olabiliyor ama bahara doğru havaların ısınmaya başlamasıyla bir haftada hepsi kendine gelip yeşillenip boylanıyorlar. Maydanozun tepelerini kesebilirsiniz, Tereyi de aynı maydanoz gibi keserseniz 10 günde eskisinden daha güzel olduklarını göreceksiniz.

Sararmalarının bir sebebi de çok sık olmaları olabilir mi? Eğer çok sıkışıklarsa seyreltme yaptıktan sonra budamalarını yaparsanız kısa zamanda keyiflendiklerini göreceksiniz. İsterseniz bu önerimi önce birazında deneyin, işe yaradığına karar verirseniz tamamında uygulayın.

Pırasayı tohumdan mı yetiştirdiniz? Eğer tohumdan Pırasa yetiştirip başarılı olabildiyseniz her sebzeyi kolaylıkla yetiştirebilirsiniz demektir (Bana da geçen sene köydeki çiftçi arkadaş böyle demişti)

Fotoğraf makinanız varsa sebzelerinizin fotoğraflarını çekip ekleyebilir misiniz?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön