View Single Post
Eski 19-12-2008, 08:24   #627
meraklı
Ağaç Dostu

meraklı's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2008
Selamlar sevgili Limon;

Yaklaşık bir yıldır bitkilerle ilgileniyorum. Onun öncesinde bir tek çiçeğim bile yoktu. Ancak son bir yıldır büyük bir merakla sebze yetiştirmekle uğraşıyor ve bundan çok mutlu oluyorum. Tabii çok amatörce başlayan bu merakım bir hastalığa dönüştü sanıyorum. Ağaçlar net sitesi ve özellikle bu konu başlığınız bana yol gösterdi. Başarısızlıkla sonuçlanan denemelerimin nedenini öğrenip bunları düzelttim ve sonuçlar hiç de fena olmadı. 2008 yılının Mart ayında yaklaşık 25-30 metrekarelik bir alanda bakla, marul, ıspanak, semizotu, bezelye, soğan ekerek başladım. Baklalarımdan mevsimi olmadığı için pek verim alamadım ancak bezelyelerim çok iyi oldu, komşulara dağıttım, kendimiz yedik ve de buzdolabına bile koydum Ancak yeni başladığım için belki de bahçem karmakarışık olmuştu. Bezelyelerimin arasındaki semizotlarım bezelyelerim büyüyünce tabii ki gelişemediler. Bu yaz domates, biber, salatalık, patlıcan, bamya, mısır yetiştirmeye çalıştım ve ürün de aldım. Hergün onların gelişimlerini izledim. Sizin deneyimlerinizden yararlandım. Çok teşekkürler paylaşımlarınız için. Ellerinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık...

meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön