View Single Post
Eski 18-12-2008, 14:42   #11
kahyanur
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Guler Hanım;
Elinize sağlık çok güzel olmuş köfteniz. Biz de terbiyeli ekşili köfteyi çok seviyoruz. Evimizde sık yapılan yemeklerden biri. Yanlız ben biraz farklı yapıyorum.
Malzemeler:
400 gr yağsız dana kıyması
İrice bir baş kuru soğan
Bir kahve fincanı ince bulgur
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, nane
Bir çorba kaşığı domates salçası
Bir çorba kaşığı tereyağ, iki çorba kaşığı sızma zeytin yağı
Bir çorba kaşığı un
Bir yumurta sarısı
Yarım limon

Rendelenmiş soğan, kıyma, domates salçası, tereyağı, tuz, karabiber, pul biber ve bulguru karıştırıp iyice yuğuruyorum. Pirinç yerine bulgur koymamın nedeni hem daha lezzetli oluyor, hem de bulgur yumuşuyor ve köfte harcının yapışmasını, haşlanırken dağılmamasını sağlıyor.
Bir tepsi üzerine bir çorba kaşığı unu serpiyorum. Köfte hamurunu 1-1.5 cm çapında yuvarlayıp unlu tepsiye diziyorum. Hepsini yuvarladıktan sonra tepsideki unu her taraflarına buluyorum.
Tencereye bir su bardağı su ve zeytinyağını koyup kaynatıyorum. Kaynamış yağlı suya köfteleri azar azar birbirlerine yapışmadan, karıştırarak atıyorum. Gerekirse biraz daha kaynamış su ilave edip, kapağı kapatarak kısık ateşte 15-20 dakika pişiriyorum.
Küçük bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp içine yemeğin suyundan azar, azar ilave edip karıştırıyorum. Terbiyeyi tencereye ilave edip iki taşım karıştırarak pişirip en son naneyi ilave edip ocağı kapatıyorum.
Maydanozsuz olduğu için belki Sebahattin beyin hoşuna gider bu tarif


Düzenleyen kahyanur : 18-12-2008 saat 15:04 Neden: imla
kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön